Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 09-03-2021

Vegan frittata met geroosterde paprika dip

Vegan frittata met geroosterde paprika dip
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de frittata:

Voor de dip:

Bereiding:

Bereiding van de dip:

Leg de puntpaprika’s op een bakplaat, schuif de bakplaat bovenin de oven, stel de oven in op grillstand en grill de paprika’s 8 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Draai de paprika’s om en grill de andere kant nog 4 minuten, tot ook hier het vel zwartgeblakerd is. Doe de paprika’s in een afsluitbare bak en laat ze afgedekt afkoelen. Pel de paprika’s als ze afgekoeld zijn en verwijder de zaadlijsten en de zaden.

Pureer de paprika’s samen met de pompoenpitten, het paprikapoeder, de zwarte knoflook en zout en citroensap naar smaak.

Bereiding van de frittata:

Meng het kikkererwtenmeel met het water, zout, kala namak en het zuiveringszout. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een quichevorm van 22 cm doorsnede zonder losse bodem in met olijfolie.
Verdeel de tuinbonen en doperwten over de bodem van de quichevorm, strooi er de tijm en naar smaak het peper en zout over.

Voeg het azijn toe aan het frittata-beslag, roer het goed door en verdeel het vervolgens gelijkmatig over de tuinbonen en doperwten. Zet de frittata iets onder het midden in de oven en bak hem in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd het lente-uitje en de olijven in smalle ringetjes en verdeel deze over de frittata.

Serveer de frittata warm of op kamertemperatuur, met de geroosterde paprika-zwarte knoflookdip.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »