Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 09-03-2021

Vegan frittata met geroosterde paprika dip

Vegan frittata met geroosterde paprika dip
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de frittata:

Voor de dip:

Bereiding:

Bereiding van de dip:

Leg de puntpaprika’s op een bakplaat, schuif de bakplaat bovenin de oven, stel de oven in op grillstand en grill de paprika’s 8 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Draai de paprika’s om en grill de andere kant nog 4 minuten, tot ook hier het vel zwartgeblakerd is. Doe de paprika’s in een afsluitbare bak en laat ze afgedekt afkoelen. Pel de paprika’s als ze afgekoeld zijn en verwijder de zaadlijsten en de zaden.

Pureer de paprika’s samen met de pompoenpitten, het paprikapoeder, de zwarte knoflook en zout en citroensap naar smaak.

Bereiding van de frittata:

Meng het kikkererwtenmeel met het water, zout, kala namak en het zuiveringszout. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een quichevorm van 22 cm doorsnede zonder losse bodem in met olijfolie.
Verdeel de tuinbonen en doperwten over de bodem van de quichevorm, strooi er de tijm en naar smaak het peper en zout over.

Voeg het azijn toe aan het frittata-beslag, roer het goed door en verdeel het vervolgens gelijkmatig over de tuinbonen en doperwten. Zet de frittata iets onder het midden in de oven en bak hem in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd het lente-uitje en de olijven in smalle ringetjes en verdeel deze over de frittata.

Serveer de frittata warm of op kamertemperatuur, met de geroosterde paprika-zwarte knoflookdip.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »