Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 09-03-2021

Vegan frittata met geroosterde paprika dip

Vegan frittata met geroosterde paprika dip
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de frittata:

Voor de dip:

Bereiding:

Bereiding van de dip:

Leg de puntpaprika’s op een bakplaat, schuif de bakplaat bovenin de oven, stel de oven in op grillstand en grill de paprika’s 8 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Draai de paprika’s om en grill de andere kant nog 4 minuten, tot ook hier het vel zwartgeblakerd is. Doe de paprika’s in een afsluitbare bak en laat ze afgedekt afkoelen. Pel de paprika’s als ze afgekoeld zijn en verwijder de zaadlijsten en de zaden.

Pureer de paprika’s samen met de pompoenpitten, het paprikapoeder, de zwarte knoflook en zout en citroensap naar smaak.

Bereiding van de frittata:

Meng het kikkererwtenmeel met het water, zout, kala namak en het zuiveringszout. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een quichevorm van 22 cm doorsnede zonder losse bodem in met olijfolie.
Verdeel de tuinbonen en doperwten over de bodem van de quichevorm, strooi er de tijm en naar smaak het peper en zout over.

Voeg het azijn toe aan het frittata-beslag, roer het goed door en verdeel het vervolgens gelijkmatig over de tuinbonen en doperwten. Zet de frittata iets onder het midden in de oven en bak hem in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd het lente-uitje en de olijven in smalle ringetjes en verdeel deze over de frittata.

Serveer de frittata warm of op kamertemperatuur, met de geroosterde paprika-zwarte knoflookdip.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 09-03-2021

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »