Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

Vegan frittata met geroosterde paprika dip

Vegan frittata met geroosterde paprika dip
Recepten

Wat heb je nodig?

Voor de frittata:

Voor de dip:

Bereiding:

Bereiding van de dip:

Leg de puntpaprika’s op een bakplaat, schuif de bakplaat bovenin de oven, stel de oven in op grillstand en grill de paprika’s 8 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Draai de paprika’s om en grill de andere kant nog 4 minuten, tot ook hier het vel zwartgeblakerd is. Doe de paprika’s in een afsluitbare bak en laat ze afgedekt afkoelen. Pel de paprika’s als ze afgekoeld zijn en verwijder de zaadlijsten en de zaden.

Pureer de paprika’s samen met de pompoenpitten, het paprikapoeder, de zwarte knoflook en zout en citroensap naar smaak.

Bereiding van de frittata:

Meng het kikkererwtenmeel met het water, zout, kala namak en het zuiveringszout. Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een quichevorm van 22 cm doorsnede zonder losse bodem in met olijfolie.
Verdeel de tuinbonen en doperwten over de bodem van de quichevorm, strooi er de tijm en naar smaak het peper en zout over.

Voeg het azijn toe aan het frittata-beslag, roer het goed door en verdeel het vervolgens gelijkmatig over de tuinbonen en doperwten. Zet de frittata iets onder het midden in de oven en bak hem in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd het lente-uitje en de olijven in smalle ringetjes en verdeel deze over de frittata.

Serveer de frittata warm of op kamertemperatuur, met de geroosterde paprika-zwarte knoflookdip.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 09 / Mar / 2021

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »