Menu
EUR

Viscollageen

Waarom kiezen voor viscollageen? 

Collageen vormt een onderdeel van de bindweefsels in zowel mens als dier. Dit betekent dus dat collageen in feite afkomstig kan zijn van verschillende dierlijke bronnen, en het behoeft geen uitleg dat viscollageen zijn oorsprong vindt in vis. Maar wanneer kies je nou het beste voor collageen dat afkomstig is van vis, en wanneer voor collageen afkomstig van bijvoorbeeld een zoogdier of vogel? 

Hiervoor is het belangrijk te weten dat collageen wordt onderverdeeld in drie verschillende typen, en dat 90% van ons menselijk collageen onder het type 1 valt. En laat viscollageen nu net het type zijn met de meeste overeenkomsten ten opzichte van ons menselijk collageen. Viscollageen bevat bovendien de juiste bouwstenen welke ons lichaam nodig heeft om zelf collageen aan te maken. Het mes snijdt hier dus aan twee kanten. Heb je echter een vis- en/of schaaldierenallergie? Kies dan het zekere voor het onzekere en ga voor één van de andere varianten van collageen. 

Viscollageen poeder of tabletten? 

Collageen poeder van vis is veelal verkrijgbaar in poedervorm of tabletvorm, met elk zo haar eigen voordelen. De poedervariant behoort echter tot onze persoonlijke favoriet. De reden dat wij viscollageen poeder verkiezen boven tabletten heeft in de eerste plaats te maken met de snelheid waarmee ons lichaam in staat is het poeder op te nemen. Dit is namelijk vele malen sneller dan wanneer je viscollageen in tabletvorm inneemt. Bovendien is de poedervariant een stuk veelzijdiger in gebruik. Je kunt het viscollageen poeder namelijk heel eenvoudig oplossen in zowel warme als koude dranken, maar het laat zich ook erg goed verwerken in smoothies of (plantaardige) yoghurt. 

En wat is dan gehydroliseerd viscollageen poeder? 

Het proces waarbij collageenvezels worden afgebroken tot zogeheten peptiden (bouwstenen) noemen we hydrolyse. Kortgezegd is gehydrolyseerd viscollageen dus de reeds afgebroken variant van viscollageen, met als grote voordeel dat het beter en sneller wordt opgenomen door ons lichaam en het snel in de bloedbaan terechtkomt. Tevens zorgt dit hydroliseren ervoor dat het poeder een zeer fijne structuur heeft dat zonder moeite volledig oplost in zowel warme als koude vloeistoffen. Dit in tegenstelling tot niet-gehydrolyseerd collageen, wat een stuk moeilijker wordt opgenomen door ons lichaam en bovendien enkel oplost in warme vloeistoffen. 

Waar kun je viscollageen kopen? 

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie het besluit genomen dat je viscollageen poeder wilt kopen, dan wil je uiteraard ook weten waar je dit nou het beste aan kunt schaffen. Je wenst immers een hoogwaardig product, verwacht hierbij een eerlijke prijs- kwaliteitsverhouding en met het oog op de toekomst wil je een product dat duurzaam wordt geproduceerd. Wanneer deze drie waarden jou aanspreken kunnen we je het viscollageen poeder van Puur Mieke ten zeerste aanraden. 

Dit gehydroliseerd viscollageen poeder heeft namelijk precies de basiseigenschappen die jij zo belangrijk vindt. Het meeste viscollageen dat op de markt verkrijgbaar is vindt zijn oorsprong namelijk in de tilapia kweekvis. Ons product bevat echter enkel collageen gewonnen uit de huid van wilde Noorse kabeljauw. Hierdoor draagt dit kabeljauw collageen met trots – en als enige in Nederland – het zeer gewaardeerde MSC-keurmerk. Dit predicaat geeft jou niet alleen de garantie dat het eindproduct ook daadwerkelijk van wilde vis afkomstig, tevens garandeert dit keurmerk de instandhouding van de natuurlijke visstand met een gezond ecosysteem als hoofddoel. 

Tot slot zijn er nog een aantal andere voordelen te benoemen over het viscollageen poeder van Puur Mieke. De oplosbaarheid van het poeder is uitmuntend, zowel in koude als warme dranken. Het product is verrijkt met natuurlijke vitamine C, de belangrijkste bron bij de vorming van lichaamseigen collageen. De subtiele aardbeiensmaak maakt van ieder drankje een heerlijke verwennerij. 

Lees meer over de verschillende soorten Collageen in de blog Wat is collageen, wat is de werking ervan en waar is het goed voor?

4 Producten
Toon:
Arctic Blue Viscollageen poeder - Aardbei - 150g
Arctic Blue
Viscollageen poeder - Aardbei - 150g
Puur Arctisch Collageen - type 1 is een ideale aanvulling op de dalende collage...
24,90 22,84
Ergo Max Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g
Ergo Max
Collageen Hydrolysaat van wilde Kabeljauw - 400g
Helaas is dit product uit ons assortiment, maar we hebben een goed alternatief v...
29,99 27,51
Arctic Blue Viscollageen poeder naturel - 150g
Arctic Blue
Viscollageen poeder naturel - 150g
Deze pure viscollageen heeft als enige in NL het strenge MSC keurmerk. Geproduce...
24,99 22,93
Nordic Kings Arctische Visbouillon poeder - 400g
Nordic Kings
Arctische Visbouillon poeder - 400g
Deze Arctische visbouillon poeder is een complete eiwitbron en wordt geproduceer...
44,90 41,19
Toon 1 - 4 van 4
Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
  • Bekijk meer
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!