Menu
EUR

Wokpan zonder teflon

Smaakvolle gerechten bereiden in een wokpan zonder anti aanbaklaag

Hoewel de oorsprong van het wokken van gerechten natuurlijk in Azië ligt, wordt de wok-techniek inmiddels over de gehele wereld gebruikt. Iedereen kent immers de pakkende slogan ‘niet mokken, lekker wokken’ uit de jaren ’90 nog wel. Wat ons betreft behoort een degelijke wokpan zonder anti aanbaklaag dan ook tot één van de basisbenodigdheden in je keuken, want ongeacht de naam doet vermoeden kun je echt veel meer gerechten in zo’n pan bereiden dan enkel wokgerechten.

Een wok zonder anti aanbaklaag brengt vele voordelen met zich mee

Een wokpan heeft in de eerste plaats als doel om ingrediënten zoals vlees, vis of groenten in zeer korte tijd op hoge temperatuur te verhitten. Door deze snelle verhitting blijven zowel de smaak als de vitamines van deze ingrediënten erg goed bewaard. Bovendien kun je het gebruik van olie of boter tot een minimum beperken of zelfs helemaal schrappen wanneer je met een wok bakt, en dat brengt natuurlijk weer een flink gezondheidsvoordeel met zich mee. Minder toegevoegde vetten betekend immers een lagere calorie inname. Begrijp ons overigens niet verkeerd, het gebruik van een beetje olie is op zich gezond, je hebt echter slechts één eetlepel olie per dag nodig en de rest is dus al snel overdaad.

Minder of zelfs helemaal geen olie gebruiken bij het wokken biedt bovendien nog een groot voordeel. Je staat er normaal gesproken waarschijnlijk nooit echt bij stil, maar olie maskeert de ware smaak van ingrediënten aanzienlijk. Zodra je de hoeveelheid olie in je gerechten reduceert, zul je gegarandeerd merken dat de authentieke smaak van het eten pas echt goed tot zijn recht komt.

Nooit meer ongezond koken met een wok zonder Teflon

Misschien heb je al eens eerder gehoord of gelezen dat Teflon, de welbekende anti aanbaklaag, verre van gezond voor je is. Wanneer een Teflon-laag onbeschadigd en volledig intact is brengt deze normaal gezien geen grote problemen met zich mee. Het ware gezondheidsrisico zit hem echter in oude, beschadigde Teflon-pannen waarmee je tot in den treure blijft door bakken.

Wokpannen met een Teflon anti aanbaklaag zijn bovendien flink aan slijtage onderhevig, gezien je een wokpan doorgaans op zeer hoge temperaturen verhit. Want Teflon mag dan wel bestand zijn tegen allerlei zaken, zeer hoge temperaturen vallen hier helaas dan weer niet onder. Bij temperaturen van 260 °C beschadigd Teflon namelijk al. Wordt het echter heter dan 350 °C dan valt Teflon uiteen en komen er allerlei toxische stoffen vrij. Deze giftige stoffen adem je vervolgens niet alleen in, maar eet je tezamen met je heerlijke “gezonde” gerecht ook op. Dus hoe gezond je ook denkt te koken, zodra je wokt met een pan voorzien van Teflon gaat die vlieger in feite niet meer op.

Blijf die oude wokpan met gehavende Teflon-laag dus niet tegen beter weten in doorgebruiken, maar investeer in je gezondheid door een goede wokpan zonder Teflon aan te schaffen. Een goed alternatief hiervoor zijn de wokpannen van Natura Induction. Deze zijn gemaakt van 100% gerecycled aluminium en voorzien van maar liefst vijf lagen VegeTek coating. Deze coating is gemaakt van plantenextracten en doet perfect dienst als anti-kleeflaag. Je kunt kiezen uit een grote XL wok, welke maar liefst 32 cm in doorsnede is en voorzien is van twee handige handgrepen. Of je gaat voor de wat handzamere wokpan van 28 cm in doorsnede met een enkele handgreep. De keuze is aan jou.

Benieuwd naar alle pannen zonder teflon? Bekijk ze hier.

2 Producten
Toon:
Natura Induction Wokpan 28cm met hout-look greep - VegeTek
Natura Induction
Wokpan 28cm met hout-look greep - VegeTek
De eerste, 100% gerecyclede, "groene" wokpan met een anti-kleeflaag gemaakt van ...
54,95 45,41
Natura Induction Wok/Wadjan XL 32cm - 2 grepen met Deksel - VegeTek
Natura Induction
Wok/Wadjan XL 32cm - 2 grepen met Deksel - VegeTek
De eerste, 100% gerecyclede, "groene" wokpan met een anti-kleeflaag gemaakt van ...
99,95 82,60
Toon 1 - 2 van 2
Merken
Biologisch/Duurzaam
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!