Menu
EUR

Algenolie

Algenolie, de plantaardige Omega 3 olie

Algenolie wordt vaak vegan omega 3 genoemd, hoewel het in eerste instantie wellicht onlogisch lijkt dat er in algenolie omega 3 aanwezig is. Algen zijn immers minuscuul kleine waterplantjes en de kans bestaat dat je in de veronderstelling was dat omega 3 altijd een dierlijke oorsprong heeft. Niet zo gek hoor, dat denken de meeste mensen. Niets is echter minder waar. Algen maken namelijk zelf omega 3 aan en geven dit vervolgens door aan vissen zoals haring, sardien en zalm wanneer zij de algen opeten. Het zijn van nature dus geen vette vissen, maar worden vet door het eten van algen. Kortom, waar we er bij het kip-en-eiprobleem maar niet uit lijken te komen wie er het eerste was, is dit bij omega 3-vetzuren dus wel duidelijk.

Algen zijn de basis van algenolie en daarmee van omega 3-vetzuren. Algenolie is dus ook eigenlijk niet de vegan variant van visolie, maar je zou het beter de grondstof van visolie kun noemen. Zou er namelijk geen omega 3 in algenolie aanwezig zijn, dan zouden vissen het simpelweg niet eens kunnen produceren. Je kunt dus eigenlijk beter algenolie innemen in plaats van visolie, gezien algenolie niet alleen dezelfde kracht heeft van visolie maar tevens plantaardig en dus vegan is.

5 Producten
Toon:
Puur Rineke Visvrije Omega 3 - 60 caps
Puur Rineke
Visvrije Omega 3 - 60 caps
Plantaardige alternatief voor visolie gemaakt uit gekweekte algen.
24,95 22,89
Arctic Blue Vegan Algenolie - 60 capsules
Arctic Blue
Vegan Algenolie - 60 capsules
Vegan omega-3 van algen. Kleine capsules, gemakkelijk te slikken.
16,90 15,50
Royal Green DHA Algenolie - 60 vegicaps
Royal Green
DHA Algenolie - 60 vegicaps
Bevat 200 mg DHA per 1 vegetarische capsule zonder nasmaak.
36,95 33,90
Arctic Blue Pure Algenolie - DHA & EPA - 150ml - Vegan
Arctic Blue
Pure Algenolie - DHA & EPA - 150ml - Vegan
Deze plantaardige omega-3 is een pure algenolie, rijk aan DHA & EPA. Zonder viss...
48,99 44,95
Arctic Blue Vegan Algenolie met Vitamine D3 - 90 capsules
Arctic Blue
Vegan Algenolie met Vitamine D3 - 90 capsules
Voedingssupplement van algenolie rijk aan omega-3 (DHA), met toegevoegde plantaa...
24,90 22,84
Toon 1 - 5 van 5

Omega 3 algenolie biedt je drie essentiële bouwstoffen

In omega 3 algenolie zitten drie essentiële onverzadigde vetzuren, waarvan één korte en twee langere varianten. ALA (alfalinoleenzuur) is de korte en EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur ) zijn de twee langere varianten. ALA is te vinden in allerhande plantaardige bronnen, waaronder noten, avocado’s en plantaardige oliën. EPA en DHA zijn in principe enkel aanwezig in visolie en algenolie, echter is er met deze vetzuren nog iets bijzonders aan de hand.

Ondanks dat EPA en DHA onder de noemer essentiële vetzuren vallen, is je lichaam namelijk wel degelijk in staat deze vetzuren zelf aan te maken. Maar waarom vallen ze dan binnen de categorie essentiële vetzuren, zul je nu denken. Welnu, om deze vetzuren aan te kunnen maken heeft je lichaam het essentiële ALA als bouwstof nodig. Komt er dus geen ALA via je voeding binnen, dan is het automatisch onmogelijk om het om te zetten in EPA en DHA. Als klap op de vuurpijl komt daar dan ook nog eens bij dat de omzetting van ALA naar EPA en DHA bij mensen zeer inefficiënt verloopt, waardoor het binnenkrijgen van deze onmisbare vetzuren via supplementen dan ook sterk wordt aangeraden.

Wat maakt Arctic Blue algenolie zo bijzonder?

Van alle verschillende merken algenolie die we bij Puur Mieke aanbieden is Arctic Blue algenolie toch wel onze favoriet. Eén van de redenen hiervoor is dat dit merk pure algenolie aanbiedt in vloeibare vorm, capsulevorm en speciaal voor kinderen in de vorm van gummies. Bovendien heeft Arctic Blue een aantal producten in het assortiment waarbij de algenolie is verrijkt met andere voedingsstoffen zoals vitamine D3 en hennepzaadolie.

Zoals gezegd is de algenolie van Arctic Blue een pure olie. Dit betekend dat de algenolie niet wordt vermengt of verdunt met andere oliën, zoals visolie of olijfolie. Het bewijs hiervoor is dan ook het VEGAN-keurmerk dat je op elke verpakking terug kunt vinden, wat 100% garantie biedt dat er geen visolie is gebruikt.

Algenolie in capsules of vloeibare vorm?

Wil je nou weten of je het beste algenolie in capsulevorm of vloeibare vorm kunt kopen, dan kun je onder andere kijken naar de dosering van de algenolie. Over het algemeen is vloeibare algenolie handiger wanneer er een hogere dosering van de olie gewenst is. Ook wanneer je het fijn vind om de algenolie door bijvoorbeeld de yoghurt of een smoothie te mengen raden we je de vloeibare variant aan. Capsules daarentegen zijn relatief klein, eenvoudig in te nemen en gemakkelijker om mee te nemen wanneer je onderweg bent.

Lees ook onze blog voor meer info over Algenolie: Algenolie: De groene kracht van de oceaan

Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!