Menu
EUR

Great Lakes Collageen

Welke dosering van het Great Lakes collageen wordt aanbevolen?

Op de verpakking van het Great Lakes collageen poeder wordt een dagelijkse dosering van 24 gram in totaal aanbevolen, welke je het beste verspreid over de dag inneemt. Neem bijvoorbeeld 12 gram in de ochtend en 12 gram aan het begin van de avond. Overtollig collageen wordt niet door je lichaam opgeslagen, maar scheidt je uit via je urine en ontlasting. Door je dagelijkse dosering over de dag te verspreiden verklein je dus de kans op verspilling van ongebruikt collageen. Om het je allemaal nog gemakkelijker te maken zijn er naast de potten collageen poeder overigens ook handige sachets verkrijgbaar. Per stuk bevat een sachet 12 gram collageen hydrolysaat, wat dus neerkomt op het gebruik van twee zakjes per dag.

Wat maakt collageen van Great Lakes zo bijzonder?

In vergelijking met veel andere collageen supplementen is het Great Lakes collageen aanzienlijk hoog geconcentreerd en bevat geen toevoegingen zoals geur-, kleur- of smaakstoffen. Een sachet van 12 gram poeder bestaat dus voor de volle 100% uit puur collageen hydrolysaat afkomstig van runderen.

Het collageen wordt gewonnen uit de huid, het bindweefsel en de botten van runderen, waardoor het zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren bevat. De runderen die gebruikt worden als bron voor het Great Lakes collageen zijn bovendien 100% grasgevoerd en lopen 365 dagen per jaar in de wei. Dit heeft tot gevolg dat niet alleen het vlees, maar ook de huiden, botten en bindweefsels van deze runderen voedingsrijker zijn dan die van runderen die het grootste deel van hun leven op stal staan. Uiteindelijk komt dit de kwaliteit van het Great Lakes collageen logischerwijs ten goede.

Collageen van Great Lakes is bovendien GMO-vrij, koosjer, halal, glutenvrij, glyfosaatvrij en past zowel binnen het Paleo als het Keto dieet.

Wat is het verschil tussen het Great Lakes collageen hydrolysaat en hun gelatinepoeder?

Het Great Lakes collageen hydrolysaat lost zowel in koude als warme vloeistoffen snel en gemakkelijk op. Het gelatinepoeder lost eveneens op in koude vloeistoffen, echter duurt dit ietwat langer dan wanneer je het met een warme vloeistof mengt.

Nadat het is opgelost in de vloeistof heeft gelatinepoeder een verdikkende werking en zal gaan geleren, terwijl het gehydrolyseerde collageen de vloeistof niet verdikt. Gehydrolyseerd collageen poeder van Great Lakes gebruik je dus echt als supplement in je favoriete drankje, ter aanvulling van je collageenwaardes. Het gelatinepoeder gebruik je hoofdzakelijk als verdikkingsmiddel bij het koken of bakken.

Zowel het gelatinepoeder als het collageen hydrolysaat bieden je de gezondheidsvoordelen van de aanwezige stoffen. Beiden worden immers gemaakt van de huid, botten en bindweefsels van grasgevoerde runderen, en bezitten dus hoge concentraties van verschillende essentiële en niet-essentiële aminozuren. De snelheid en het gemak waarmee je lichaam het Great Lakes collageen hydrolysaat kan opnemen is echter wel beter dan het gelatinepoeder.

Dit verschil zit hem in het feit dat de aminozuren in het gelatinepoeder pas na inname worden afgebroken tot collageenpeptiden, zodra er een reactie ontstaat met bepaalde enzymen in je lichaam. Deze reactie noemen we hydrolyse, een proces dat bij het Great Lakes collageen hydrolysaat reeds voor je is gedaan. Hierdoor hoeft je lichaam de collageenpeptiden alleen nog maar op te nemen in de bloedbaan, om ze vervolgens richting je weefsels te vervoeren. In feite heeft het collageen hydrolysaat dus al voor aanvang van de wedstrijd een ruime voorsprong op het gelatinepoeder.

2 Producten
Toon:
Great Lakes Gelatinepoeder 454g
Great Lakes
Gelatinepoeder 454g
Gelatinepoeder is neutraal van smaak en wordt gemaakt van runderen die uitsluite...
34,95 32,06
Great Lakes Gehydrolyseerd Collageen Poeder
Great Lakes
Gehydrolyseerd Collageen Poeder
Gehydrolyseerd collageen is een unieke, hoog geconcentreerde combinatie van vers...
5,49 5,04
Toon 1 - 2 van 2
Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!