Broodvervangers (Gluten- en Lactosevrij)

Lactosevrij en Glutenvrij Brood vervangen?

 

Voor mensen met een gluten- of lactose-intolerantie is het eten van gewoon brood niet mogelijk.

Vers brood bestaat uit meel of bloem, water, gist en zout. Meel en bloem wat gebruikt wordt door de bakkers (en in supermarkten ligt) is vaak volkoren- of tarwemeel. Een meelsoort wat gluten bevat.

Wanneer bruin brood gemaakt wordt van glutenvrij meel, dan kun je met een glutenvrij dieet deze soorten brood elke dag eten zonder problemen.

 

Lactosevrij brood

Normaal gesproken hoort in brood geen lactose voor te komen.

Het enige wat je nodig hebt voor het maken van brood is bloem/meel, water, gist en zout. In al deze ingrediënten zit geen lactose. Maar bakkerijen maken vaak ook speciaal brood.

Ze kiezen er dan voor om een gedeelte van het water te vervangen. Ze voegen dan melk of melkpoeder toe. Bijvoorbeeld melkbrood en croissants.

 

Vrij van broodverbeteraars

Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van middelen om het brood te verbeteren. Door het toe te voegen verbetert het de luchtigheid van het brood. Ook het langer vers houden is een reden om deze verbeteraars toe te voegen. Maar helaas kunnen deze middelen koemelkeiwit bevatten.

De producten in onze webshop zijn niet alleen lactose-, gluten-, gist-, soja- en GMO-vrij. Maar ook vrij van slechte e-nummers en geraffineerder suikers.

Ben je dus op zoek naar een heerlijke broodvervanger die kant-en-klaar is. Waar geen lactose in zit. En glutenvrij eten geen probleem meer is? Dan ben je hier op het juiste adres.

Via de webshop kun je gemakkelijk alle ingrediënten voor je glutenvrije recepten of broodvervangers online bestellen. Alle aangeboden glutenvrije producten zijn ook lactosevrij, sojavrij, gistvrij etc.

Je kunt dus lekker vrij winkelen in onze gezonde webshop. Want wij hebben alle producten al zorgvuldig voor je gecheckt.

 

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »