Menu
EUR

Zoutlampen

Iets dat je nooit moet onderschatten is hoeveel invloed verlichting heeft. Je bepaald er onder andere de gewenste sfeer van een ruimte mee, waardoor het je zelfs in staat stelt de stemming van aanwezigen in de ruimte te beïnvloeden. Om op een betaalbare en natuurlijke manier wat harmonie en sfeer in huis te halen, kun je een mooie zoutlamp op een strategische plek in een ruimte plaatsen. Het serene licht zal direct zijn werk doen, en zelfs wanneer je de lamp niet aan hebt staan is het een unieke decoratie die in nagenoeg elk interieur tot zijn recht komt.

10 Producten
Toon:
SelNature Himalaya zoutlamp - Natuurvorm
SelNature
Himalaya zoutlamp - Natuurvorm
Deze bijzondere zoutlampen op een voet geven een mooi zacht licht af en zorgen v...
21,95 18,14
SelNature Himalaya zoutlamp wit - Natuurvorm
SelNature
Himalaya zoutlamp wit - Natuurvorm
Deze bijzondere witte zoutlampen op een voet geven een mooi zacht licht af en zo...
24,95 20,62
SelNature Himalaya zoutlamp grijs - Natuurvorm
SelNature
Himalaya zoutlamp grijs - Natuurvorm
Deze bijzondere grijze zoutlampen op een voet geven een mooi zacht licht af en z...
23,95 19,79
SelNature Himalayazout theelichthouder 500-800g
SelNature
Himalayazout theelichthouder 500-800g
Deze sfeervolle Himalayazout theelichthouder geeft een mooi, zacht licht en zorg...
5,95 4,92
SelNature Himalayazout theelichthouder - Set van 3
SelNature
Himalayazout theelichthouder - Set van 3
Deze sfeervolle Himalayazout theelichthouders geven een mooi, zacht licht en zor...
16,95 14,01
SelNature Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Rotsje
SelNature
Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Rotsje
Bijzonder sfeervol nachtlampje van het Himalaya kristalzout. Uniek geschenk voor...
19,99 16,52
SelNature Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Cilinder
SelNature
Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Cilinder
Bijzonder sfeervol nachtlampje van het Himalaya kristalzout. Uniek geschenk voor...
20,99 17,35
SelNature Himalaya zoutlamp levensboom silhouet - 5kg
SelNature
Himalaya zoutlamp levensboom silhouet - 5kg
Deze bijzondere zoutlamp op een houten voet met een silhouet van de levensboom ...
49,95 41,28
SelNature Himalaya zoutlamp - Ster - 2,3kg
SelNature
Himalaya zoutlamp - Ster - 2,3kg
Deze bijzondere zoutlamp in de vorm van een ster geeft een mooi zacht licht af e...
39,95 33,02
SelNature Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Ster
SelNature
Himalayazout nachtlamp voor stopcontact - Ster
Dit bijzondere nachtlampje in de vorm van een ster geeft een mooi licht af en zo...
22,99 19,00
Toon 1 - 10 van 10

De prachtige kleur van een Himalaya zoutlamp

Zoutlampen worden gemaakt van Himalaya zout en zijn dus echte natuurproducten. Dit is dan ook de reden dat er zoveel verschillende kleuren zoutlampen verkrijgbaar zijn en dat elke Himalaya zoutlamp uniek is. Elke kleur Himalaya zoutlamp heeft zo zijn eigen unieke esthetiek en brengt een bepaald soort sfeer in de ruimte. Wil je een zoutlamp kopen voor een specifieke ruimte, dan kan het dus verstandig zijn om vooraf te bepalen welke sfeer je aan deze ruimte wilt geven. Daarop gebaseerd kun je vervolgens de kleur van de geschikte zoutkristal lamp baseren. Spreekt een andere kleur zoutsteen lamp je overigens meer aan dan wil dat natuurlijk ook wel wat zeggen. Wat ons betreft kun je in dat geval beter gaan voor de Himalaya zoutlamp die je echt mooi vind, zodat je er nog heel lang plezier van gaat hebben.

Qua kleur is de meest voorkomende en populaire variant toch wel de wit-roze tot warm oranjekleurige zoutlamp. Een Himalaya zoutlamp in een wit-roze kleur geeft een mooi, helder licht dat een stimulerend effect heeft op je geest, je concentratievermogen en je leerprestaties verbeterd. Hiermee is het een perfecte kleur zoutlamp voor in een studeerkamer of thuiskantoor. De diep oranjekleurige zoutlampen geven een zacht en warm licht en hebben een ‘zonsondergang effect’. Dit heeft juist een kalmerend en ontspannend effect heeft op veel mensen.

Een zoutlamp van wit zoutsteen is niet alleen zeldzamer dan de oranjekleurige lampen, maar het grootste verschil zit hem toch wel in de uitstraling van het licht en de sfeer die hij daarmee neerzet. Een witte zoutsteenlamp heeft een prachtige engelachtige elegantie en schijnt een zuiver, helder wit licht. Hierdoor komen witte zoutlampen over het algemeen erg goed tot zijn recht in een wat moderner interieur, maar ook in je thuiskantoor zal hij prachtig staan.

Helemaal bijzonder zijn tot slot de grijze zoutlampen, welke ook wel zwarte zoutlamp of black Hymalayan salt lamp worden genoemd. Grijze zoutlampen zijn wat meer ingetogen qua uitstraling, ongeacht of de lamp aan is of uit. Hierdoor doen grijze zoutlampen heel goed dienst als nachtlampje in de slaapkamer of als verlichting in een donkere hal of overloop.

Zoutlampen in verschillende afmetingen

Een zoutkristal lamp doet het erg goed in nagenoeg elk interieur, of dit nu je woonkamer, slaapkamer, hal of overloop is. In je woonkamer wil je wellicht een opvallende zoutlamp in groot formaat en met feller licht, terwijl je in de slaapkamer of op de overloop vaak beter kunt gaan voor een wat kleinere zoutsteen lamp met een subtieler schijnsel. Een schattig klein maar oh zo fijn zoutlamp nachtlampje voor in het stopcontact is dan weer perfect voor op de kinderkamer. Het zachte, rood-oranjekleurige licht zorgt voor een warme sfeer in de slaapkamer, biedt voldoende licht om iets te kunnen zien maar overheerst niet. Het is bovendien een handig lampje om mee te nemen op vakantie of wanneer je kind een nachtje uit logeren gaat. Steek simpelweg het zoutlampje in het stopcontact en laat het zijn werk maar doen.

De werking van zoutlampen op de atmosfeer

Zoutlampen bieden niet alleen verlichting aan een ruimte, maar kunnen dus ook bijdragen aan een bredere vorm van verlichting in de vorm van ontspanning en welzijn. Maar wist je ook al dat zoutlampen nog een aantal extra functies hebben? Zo werken ze namelijk luchtzuiverend, verminderen nare geurtjes, gaan straling tegen, verbeteren de kwaliteit van je slaap en je algehele gezondheid. Dit klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar toch blijkt het te kloppen. Hoe dat kan heeft te maken met de stoffen waaruit een Himalaya zoutlamp bestaat en een werkingsprincipe genaamd hygroscopie.

Himalaya zout bevat onder andere een zeer hoog gehalte sodium chloride en een aantal andere belangrijke elementen zoals ijzer, magnesium, mangaan, kalium, calcium en zwavel. Himalaya zout is onder andere hierdoor in staat vocht uit de omgeving aan te trekken. Onder invloed van warmte die ontstaat door het lampje of kaarsje dat zich in de zoutkristal lamp bevindt, verdampt dit aangetrokken vocht weer terug in de lucht. Dit proces wordt hygroscopische dampwerking genoemd en heeft een positief effect op de luchtkwaliteit.

Daarnaast zijn zoutlampen in staat negatieve ionen te produceren wanneer ze verwarmd worden. Deze negatieve ionen neutraliseren het teveel aan positieve ionen in een ruimte, waardoor er een fijnere leefomgeving en een betere luchtkwaliteit ontstaat. Belangrijk hiervoor is dus wel dat de zoutsteen lamp verwarmd wordt. We raden je dan ook aan om als lichtbron te kiezen voor een ouderwets gloeilampje en dus niet voor ledverlichting, gezien ledlampen doorgaans niet warm genoeg worden.

Tip van Mieke:

Wil je een echt persoonlijk en uniek pronkstuk maken van jouw zoutlamp van wit zoutsteen? Gebruik dan in plaats van een standaard witte of warm witte lichtbron eens een gekleurde lichtbron. De RGB lampjes welke je met afstandsbediening of app op elke gewenste kleur kunt instellen lenen zich hier perfect voor.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!