Menu
EUR

Nano mineralen zilver

De zuiverende werking van nano zilver

Nano zilver, ook wel colloïdaal zilver genoemd, is een mengsel van zuiver water en minuscuul kleine, vaste, pure zilverdeeltjes. Waarom de ene fabrikant de naam nano zilver gebruikt, terwijl een ander de voorkeur geeft aan colloïdaal zilver, zegt in principe niets over de kwaliteit of sterkte van het product. Het is hoofdzakelijk het gevolg van slimme marketing, waarbij de benaming nano zilver commercieel beter inzetbaar werd gevonden. De term colloïde is dan ook de scheikundige benaming voor deeltjes van dergelijk formaat, terwijl de term nanodeeltjes vooral in de volksmond wordt gebruikt.

Nano zilver komt misschien over als nieuw uitgevonden product, maar niets is minder waar. Het gebruik van colloïdaal zilver gaat namelijk vele eeuwen terug. Sterker nog, het werd rond 400 voor Christus al op verschillende manieren toegepast, en blijkbaar bezat men in die tijd al de wetenschap dat colloïdaal zilver in staat is schadelijke organismen onschadelijk te maken.

4 Producten
Toon:
The Health Factory Zilverspray - 15ml (Colloïdale) Nano mineralen
The Health Factory
Zilverspray - 15ml (Colloïdale) Nano mineralen
Gezuiverd water met 15mg/l (15ppm) met ultrakleine deeltjes puur zilver. Verder ...
17,95 14,83
The Health Factory Nano Zilver - (Colloïdale) Nano mineralen
The Health Factory
Nano Zilver - (Colloïdale) Nano mineralen
Gezuiverd water met 15mg/l (15ppm) ultrakleine deeltjes puur zilver. Verder niet...
67,95 56,16
The Health Factory Duo Spray met zink en zilver - 15ml (Colloïdale) Nano mineralen
The Health Factory
Duo Spray met zink en zilver - 15ml (Colloïdale) Nano mineralen
Een nieuwe generatie zink en zilver* Gezuiverd water met ultrakleine deeltjes pu...
17,95 14,83
The Health Factory Duo Spray met zink en zilver - 100ml (Colloïdale) Nano mineralen
The Health Factory
Duo Spray met zink en zilver - 100ml (Colloïdale) Nano mineralen
Een nieuwe generatie zink en zilver* Gezuiverd water met ultrakleine deeltjes pu...
39,95 33,02
Toon 1 - 4 van 4

Wat heeft nano zilver met penicilline te maken?

Voordat de commerciële productie van penicilline in 1941 op gang werd gebracht, was nano zilver een enorm populair geneesmiddel om virussen en bacteriële infecties tegen te gaan. Om je een beter beeld te geven; zowel in Europa als Amerika stonden destijds maar liefst 94 verschillende zilverpreparaten geregistreerd als officieel geneesmiddel en het werd dan ook algemeen ingezet door veel artsen. Er was echter één ding dat nano zilver niet kon, en dat was gepatenteerd worden.

Toen in 1938 echter bekend werd dat penicilline wel gepatenteerd kon worden, besefte de farmaceutische industrie dat ze met penicilline een ware goudmijn in handen hadden. Het gevolg was dat de aanwas van nieuwe medische publicaties over nano zilver drastisch verminderde en reeds gepubliceerde informatie werd zo geruisloos mogelijk gewist of nagenoeg onvindbaar gemaakt. Dit betekende vrij spel voor de commerciële productie van penicilline, en met de Tweede Wereldoorlog als katalysator ontstond er een lucratieve business welke tot op de dag van vandaag nog steeds megawinsten oplevert.

Wat doet nano zilver nou precies?

Nano zilver is een natuurlijke antimicrobiële stof. Dit houdt in dat het in staat is om ziekmakende micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en gisten te doden of af te remmen. Dankzij deze antimicrobiële eigenschappen wordt nano zilver nog steeds breedvoerig toegepast. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het weren van bacteriën in ziekenhuizen, als conserveermiddel, het filteren van drinkwater, als ontsmettingsmiddel in zwemwater en om de vorming van schimmels en bacteriën tegen te gaan in onder andere pleisters, sportkleding en sokken.

De toepassing van nano zilver

Je kunt nano zilver direct uit de fles inzetten als uitwendig product door het direct op de aangedane huid te druppelen of sprayen. De nano deeltjes zullen snel en volledig door je huid worden opgenomen, waarna ze de benodigde ondersteuning zullen bieden. De nano zilver spray is een handige manier om de vloeistof snel en zonder morsen aan te brengen. Bovendien is de sprayflacon ideaal om in je tas mee te nemen wanneer je onderweg bent.

The Health Factory nano zilver kopen bij Puur Mieke

In onze webshop verkopen we enkel nano zilver van The Health Factory. Na veel research over nano zilver gedaan te hebben, werd ons duidelijk dat veel merken die zeggen nano zilver of colloïdaal zilver te verkopen eigenlijk niet helemaal eerlijk zijn. Vaak verkopen ze ionisch zilver of ionisch zilver met een zeer laag gehalte colloïdaal zilver. Ionisch zilver heeft echter een compleet andere uitwerking dan colloïdaal zilver, en kan onder andere een asgrijze verkleuring van de huid teweegbrengen. The Health Factory nano zilver is echter wel degelijk gemaakt van pure zilverdeeltjes, welke bovendien de juiste vorm hebben en in de juiste range liggen qua afmeting en hoeveelheid per liter. De effectiviteit van nano zilver hangt namelijk sterk af van de vorm en deeltjesgrootte.

Merken
Huidtype
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!