thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Geheugen & Concentratie

Concentratie pillen op natuurlijke basis

Concentratieproblemen en vergeetachtigheid zijn uitdagingen waar steeds meer mensen mee worden geconfronteerd. Wees dus gerust, je bent hierin absoluut niet alleen. Het hectische leven van alle dag vergt immers veel en de talloze prikkels die je dagelijks te verwerken hebt kunnen ervoor zorgen dat focussen op een belangrijke taak soms onmogelijk is. Gelukkig is er een groeiend besef van de kracht van natuurlijke oplossingen, als het gaat om het verbeteren van deze zogenoemde cognitieve functies. Het aanbod concentratie pillen op volledig natuurlijke basis wordt dan ook steeds groter, en vormen steeds vaker een veelbelovend alternatief voor traditionele op recept verkregen tabletten voor concentratie.

21 Producten


21 van de 21 producten gezien

Pillen voor concentratie en een beter geheugen

Concentratie- en geheugenpillen hebben zeer uiteenlopende inhoudsstoffen, waarmee ze ieder op hun eigen manier een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van je focus en geheugen. Je zult ongetwijfeld al eens hebben gehoord van concentratie pillen op basis van cafeïne of guarana. Zij behoren in principe tot de eerste generatie natuurlijke concentratie pillen en staan erom bekend je alertheid te verhogen en vermoeidheid te verminderen zodat je jezelf beter kunt focussen. Voor veel mensen staan deze voordelen echter in schril contrast met de nadelen die ze ondervinden na het innemen van zo’n potente concentratiepil. Klachten als hoofdpijn, hartkloppingen, een opgejaagd gevoel en zelfs paniekaanvallen worden hierin meer dan eens genoemd.

Het is dus maar goed dat er inmiddels alternatieven genoeg zijn waarvan de effecten, en dus ook de bijwerkingen, een stuk milder zijn. Dergelijke pillen om te concentreren kunnen echter evengoed je concentratie en geheugen verbeteren. Een concentratie supplement op basis van Ginkgo Biloba is hier een heel mooi voorbeeld van. De verschillende werkzame stoffen in zo’n extract van de Japanse Tempelboom verbeteren onder andere de bloedcirculatie in het lichaam, met in het bijzonder de bloedtoevoer naar de hersenen. Dit verhoogt de beschikbaarheid van zuurstof en voedingsstoffen voor je hersenen, waardoor alertheid en concentratie kunnen verbeteren. Het is echter wel belangrijk te weten dat de effecten van Ginkgo Biloba niet voor iedereen even sterk zijn. Waar de ene persoon aanzienlijke voordelen ervaart, za een ander slechts zeer subtiele verbeteringen opmerken.

Een ander bijzonder voorbeeld van een natuurlijke concentratiepil bevat een extract van het kruid Ashwaganda. Dit kruid wordt binnen de traditionele Indiase geneeskunde al duizenden jaren lang breedvoerig ingezet vanwege de uiteenlopende effecten die het kan hebben op lichaam en geest. Zo brengt Ashwaganda niet alleen lichaam en geest in balans tijdens stress of vermoeidheid, maar draagt het daarnaast bij aan hersen- en zenuwfuncties die in verband worden gebracht met geheugen en concentratie. Kortom, er zijn meer dan voldoende alternatieven beschikbaar wanneer je behoefte hebt aan een extra steuntje in de rug op gebied van focus, geheugen en prestatie.

Het verschil met traditionele concentratie medicatie

In tegenstelling tot traditionele medicijnen voor concentratieproblemen, bieden natuurlijke vitamines voor geheugen en concentratie een veelbelovend alternatief, doorgaans zonder de typische bijwerkingen van chemische medicatie. Traditionele medicijnen op recept veroorzaken bij sommige mensen immers ernstige bijwerkingen, waaronder nervositeit, slapeloosheid en verslaving. Bovendien bevatten ze doorgaans geen voedingsstoffen, waardoor ze eerder symptomen onderdrukken, in plaats van het aanpakken van de onderliggende oorzaken van geheugen- en concentratieproblemen. Het is dan ook een logisch gevolg dat steeds meer mensen met concentratieproblemen pillen op natuurlijke basis prefereren boven traditionele synthetische medicatie, waarvoor ze bovendien nagenoeg altijd een recept van een arts nodig hebben. En zeg nou zelf, een concentratie supplement dat volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat, klinkt bij voorbaat toch een stuk aantrekkelijker en bovendien logischer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »