Glutenvrije recepten

Cobbler met bramen en rabarber

Cobbler met bramen en rabarber

Eind maart is het begin van het rabarberseizoen. Deze veelzijdige groente is gemakkelijk zelf te kweken in je moestuin en je kunt er veel lekkere gerechten mee maken, zowel hartig als zoet. Probeer eens een rabarbermoes, combineer het in een salade met geitenkaas of maak deze eenvoudige cobbler. Rabarber is friszuur van smaak en zit vol vezels en vitamine K.

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing

Auberginewaaier met dadel balsamico dressing

Wist je dat Aubergine een super goede antioxidant is? Ze zit vol mineralen zoals Mangaan, Kalium, Magnesium. Ook Vitamine A, C en B zitten in deze diep paarse groente en door de vele vezels zijn ze ook nog eens goed voor je spijsvertering. De structuur van Aubergine is sponsachtig en neemt het deze heerlijk zoete dressing goed in zich op, echt genieten!

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Bloemkoolcouscous met geroosterde wortel, abrikoos en tahindressing

Glutenvrije couscous zonder tarwe maak je supersnel en simpel van rauwe bloemkool. Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten, maar het is ook erg lekker als bijgerecht bij een stukje vlees(vervanger) of vis.

De couscous wordt op smaak gebracht met een dressing van Tahin (ook wel tahini genoemd). Tahin is een pasta die gemaakt wordt van ongepelde of gepelde en geroosterde sesamzaadjes. Tahin is een heerlijke smaakmaker in sauzen, dressings of hummus. Er zijn tegenwoordig zelfs ook ijssalons die van Tahin roomijs maken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed