Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 31-03-2022

Chocoladetaart met dadels en amandelen

Deze chocoladetaart is een topper voor op de paastafel en zit bomvol heerlijke en gezonde ingrediënten. Zo maak je de bodem van dadels, amandelen en kokosmeel en de zachte crème van amandelmeel, cacaopoeder en bananen.

Je maakt de taart af met chocoladeschaafsel van bijvoorbeeld een reepje Lovechock, wat een feest :)

Chocoladetaart met dadels en amandelen
Recepten

Gebruik voor deze taart een springvorm van 17cm.

Wat heb je nodig:

Voor de basis:

Voor de crème:

Voor de topping:

Bereiding:

Week de dadels een nacht van te voren, zodat ze zacht genoeg zijn om te verwerken in de taart. Doe dan alle ingrediënten voor de basis (dadels, amandelen en kokosmeel) in een keukenmachine en meng op hoge snelheid tot een stevig mengsel. Leg een velletje bakpapier in de springvorm en druk het deeg vervolgens in de springvorm. 

Bereid nu de crème. Mix daarvoor de dadels, bananen, het cacaopoeder en de amandelmelk in een blender tot een romige massa. Voeg vervolgens het amandelmeel toe om de room de benodige stevigheid te geven. De chocoladecrème kan nu als tweede laag in de springvorm worden gegoten.

Plaats de taart nu voor ongeveer 3 uur in de vriezer.

Als de taart weer uit de diepvries komt kun je hem voorzichtig met een mes uit de vorm halen. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de cake op kamertemperatuur is.

Verwarm ondertussen de chocoladereep au bain-marie tot de chocolade vloeibaar wordt. Versier de taart met de chocolade. Je kan hem in een spuitzak gieten om dit makkelijker te maken. 
Voeg als de chocolade nog vloeibaar is ook wat gehakte amandelen en wat gehakte/geraspte chocolade toe om de taart helemaal af te maken.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »