Menu
EUR
Chocoladetaart met dadels en amandelen

Chocoladetaart met dadels en amandelen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Deze no-bake chocoladetaart is een topper (voor op de paastafel) en zit bomvol heerlijke en gezonde ingrediënten. Zo maak je de bodem van dadels, amandelen en kokosmeel en de zachte crème van amandelmeel, cacaopoeder en bananen.

Je maakt de taart af met chocoladeschaafsel van bijvoorbeeld een reepje Lovechock, wat een feest :)

Gebruik voor deze taart een springvorm van 17cm.

Wat heb je nodig:

Voor de basis:

Voor de crème:

Voor de topping:

Bereiding:

Week de dadels een nacht van te voren, zodat ze zacht genoeg zijn om te verwerken in de taart. Doe dan alle ingrediënten voor de basis (dadels, amandelen en kokosmeel) in een keukenmachine en meng op hoge snelheid tot een stevig mengsel. Leg een velletje bakpapier in de springvorm en druk het deeg vervolgens in de springvorm. 

Bereid nu de crème. Mix daarvoor de dadels, bananen, het cacaopoeder en de amandelmelk in een blender tot een romige massa. Voeg vervolgens het amandelmeel toe om de room de benodige stevigheid te geven. De chocoladecrème kan nu als tweede laag in de springvorm worden gegoten.

Plaats de taart nu voor ongeveer 3 uur in de vriezer.

Als de taart weer uit de diepvries komt kun je hem voorzichtig met een mes uit de vorm halen. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de cake op kamertemperatuur is.

Verwarm ondertussen de chocoladereep au bain-marie tot de chocolade vloeibaar wordt. Versier de taart met de chocolade. Je kan hem in een spuitzak gieten om dit makkelijker te maken. 
Voeg als de chocolade nog vloeibaar is ook wat gehakte amandelen en wat gehakte/geraspte chocolade toe om de taart helemaal af te maken.

Smakelijk!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!