thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 31-03-2022

Chocoladetaart met dadels en amandelen

Deze no-bake chocoladetaart is een topper (voor op de paastafel) en zit bomvol heerlijke en gezonde ingrediënten. Zo maak je de bodem van dadels, amandelen en kokosmeel en de zachte crème van amandelmeel, cacaopoeder en bananen.

Je maakt de taart af met chocoladeschaafsel van bijvoorbeeld een reepje Lovechock, wat een feest :)

Chocoladetaart met dadels en amandelen
Recepten

Gebruik voor deze taart een springvorm van 17cm.

Wat heb je nodig:

Voor de basis:

Voor de crème:

Voor de topping:

Bereiding:

Week de dadels een nacht van te voren, zodat ze zacht genoeg zijn om te verwerken in de taart. Doe dan alle ingrediënten voor de basis (dadels, amandelen en kokosmeel) in een keukenmachine en meng op hoge snelheid tot een stevig mengsel. Leg een velletje bakpapier in de springvorm en druk het deeg vervolgens in de springvorm. 

Bereid nu de crème. Mix daarvoor de dadels, bananen, het cacaopoeder en de amandelmelk in een blender tot een romige massa. Voeg vervolgens het amandelmeel toe om de room de benodige stevigheid te geven. De chocoladecrème kan nu als tweede laag in de springvorm worden gegoten.

Plaats de taart nu voor ongeveer 3 uur in de vriezer.

Als de taart weer uit de diepvries komt kun je hem voorzichtig met een mes uit de vorm halen. Het duurt ongeveer 30 minuten tot de cake op kamertemperatuur is.

Verwarm ondertussen de chocoladereep au bain-marie tot de chocolade vloeibaar wordt. Versier de taart met de chocolade. Je kan hem in een spuitzak gieten om dit makkelijker te maken. 
Voeg als de chocolade nog vloeibaar is ook wat gehakte amandelen en wat gehakte/geraspte chocolade toe om de taart helemaal af te maken.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 31-03-2022

    Appel Galette met Koekkruiden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »