- beste keus
- Aan verlanglijst toevoegen

Kokosmeel wordt ook wel kokosbloem en kokosvezel genoemd. Het is de perfecte vervanger voor diverse meelsoorten zoals tarwemeel. Kokosmeel heeft namelijk een mooie fijne structuur, is veelzijdig te gebruiken en tevens is glutenvrij wat het perfect maakt voor je baksels en gerechten. Daardoor mag dit biologische supermeel niet ontbreken in onze eigen lijn. Je kan de structuur van kokosmeel vergelijken met dat van tarwemeel maar in het kokosmeel zitten géén gluten. Mocht je een gluten intolerantie hebben dan kan je kokosmeel dus gerust gebruiken in je gerechten en lekker van genieten.
Kokosmeel is niet hetzelfde als kokosrasp, hoewel ze beide wel voortkomen van het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Ons kokosmeel is afkomstig van de mooiste rijpe kokosnoten. Hierdoor krijg je de lekkerste en een fijne licht zoete kokosnoot smaak. Nadat de rijpe kokosnoten geplukt zijn wordt het kokoswater eruit gehaald, het witte vruchtvlees gewassen, vervolgens gedroogd en wordt er kokosolie geperst uit het witte vruchtvlees. Hierdoor houd je mooi gedroogd kokosvruchtvlees over. Het kokosvruchtvlees wordt vervolgens gemalen tot een kwalitatief hoogwaardig biologisch kokosmeel. 100% puur en biologisch, zonder toevoegingen, zodat je er zorgeloos van kan genieten.
Kokosmeel is een écht vezelrijk product (37,9g / 100g) vandaar dat kokosmeel ook wel kokosvezel genoemd wordt. Tevens bevat kokosmeel ook veel eiwitten (20,9g / 100g) waardoor het een eiwitrijk product is. Eiwitten zijn dé bouwstenen voor je lichaam, zonder voldoende eiwitten kan je lichaam minder goed functioneren. De eiwitten dragen onder andere bij aan de instandhouding van je spiermassa, aan de groei van je spiermassa en eiwitten dragen tevens bij aan de instandhouding van sterke botten. Daarnaast is kokosmeel zoutloos (0,00g / 100g) waardoor je kokosmeel goed kan gebruiken in een zoutarme keuken.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze kokosmeel wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Kokosmeel is een zeer veelzijdig product en wordt veel gebruikt in de Oosterse keukens. Door de lekkere smaak, het fijne karakter en doordat dit meel glutenvrij is wordt het ook vaker en vaker gebruik in recepten en baksels.
Je kan kokosmeel ter vervanging van diverse meelsoorten gebruiken. Als richtlijn wordt vaak zo'n 15 - 20% aangehouden. Ter voorbeeld: stel je hebt een recept waarbij je 200 gram meel nodig hebt. Dan zou je daarvan ongeveer 15 á 20% van kunnen vervangen voor kokosmeel. Als we in dit voorbeeld 20% aanhouden betekent dit dat je 160 gram meel gebruikt en 40 gram kokosmeel. Doordat kokosmeel wat droger is krijg je met het toevoegen van enkele eieren de mooiste binding.
Het kokosmeel is een fijn meel waarmee je heerlijke pizzabodems, pannenkoeken, brood, taart, koekjes en nog veel meer mee kunt maken. Het meel geeft een stevige structuur aan je baksels.
Je kan ook een klein beetje kokosmeel toevoegen aan je ontbijt om zo met voldoende vezels de dag te starten. Voeg bijvoorbeeld is een lepeltje kokosmeel toe aan je ontbijtgranen zoals muesli, vruchten muesli of havermout(pap).
Je kan kokosmeel ook goed als bindmiddel gebruiken in bijvoorbeeld je sauzen, soepen, jus en stoofschotels.
Houd jij van een verse smoothie of vezeldrank? Voeg dan eens een klein lepeltje kokosmeel toe aan je drankjes. Ook lekker is het om een klein beetje kokosmeel toe te voegen aan je shakes, water, thee en koffie.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologisch kokosnootmeel.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 1495 kJ / 361 kcal |
Vetten | 15,4 g |
- waarvan verzadigd | 14,5 g |
Koolhydraten | 16,8 g |
- waarvan suikers | 14,2 g |
Vezels | 37,9 g |
Eiwitten | 20,9 g |
Zout | 0 g |
400 gram (14 oz).
Sri Lanka.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.