Menu
EUR

Probiotica

Probiotica voor een evenwichtige darmgezondheid

Je darmen spelen een essentiële rol in het behoud van je algehele gezondheid en zijn een integraal onderdeel van je spijsverteringsstelsel. Ze zijn verantwoordelijk voor het absorberen van voedingsstoffen en het reguleren van je immuunsysteem. Het is dus van groot belang dat je jouw darmen goed verzorgd en probiotica kunnen een waardevolle ondersteuning bieden in het streven naar een gezond darmstelsel. Ontdek op welke natuurlijke wijze probiotica je darmen en darmflora weer in evenwicht kan brengen en maak je klaar om samen met deze kleine, maar krachtige bondgenoten de weg naar een gezonder leven te bewandelen.

9 Producten
Toon:
Grunepflaume Gefermenteerd Micro-Organismen Complex - 500ml - BIO
Grunepflaume
Gefermenteerd Micro-Organismen Complex - 500ml - BIO
Een gefermenteerd vloeibaar complex met 30 bacteriestammen en ongeveer 2,5 milja...
44,95 41,24
Purasana Digestion Pro - Energy - 140 g
Purasana
Digestion Pro - Energy - 140 g
Een superfood blend die bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en meer energie...
19,95 18,30
Purasana Digestion Pro - Transit - 140 g
Purasana
Digestion Pro - Transit - 140 g
Een superfood blend ter ondersteuning van je darmfunctie. Het bevat een combinat...
19,95 18,30
Orangefit Probiotica met DigeZyme -  60 caps
Orangefit
Probiotica met DigeZyme - 60 caps
Probiotica zijn de goede bacteriën die helpen om je darmflora gezond te houden e...
19,99 18,34
Mattisson Absolute AlkaGreens Probiotic Poeder - 300g
Mattisson
Absolute AlkaGreens Probiotic Poeder - 300g
Vervanger van de AlkaGreens Poeder - High ORAC 300g.
29,95 27,48
Royal Green Flora Gold - 60 tabletten
Royal Green
Flora Gold - 60 tabletten
Probiotica: Tablet met maar liefst 7 maagsapresistente bacteriën. Max. 4 per kla...
32,95 30,23
Thylbert Probiotics Pro-Darm Waterkefir Conc. - 300ml
Thylbert Probiotics
Pro-Darm Waterkefir Conc. - 300ml
Pro Darm is een uniek pro-bioticum met een zéér grote hoeveelheid levende melkzu...
15,37 14,10
Vitals Microbiol Trio Basis - 60 capsules
Vitals
Microbiol Trio Basis - 60 capsules
3 miljard levende bacteriën
34,95 32,06
Vitals Microbiol Kind 0-4 jaar 126 druppels
Vitals
Microbiol Kind 0-4 jaar 126 druppels
Probioticum speciaal voor kinderen met 1 miljard levensvatbare bacteriën
14,95 13,72
Toon 1 - 9 van 9

Wat is de beste probiotica voor jouw situatie?

Met een overvloed aan probiotische supplementen op de markt, is het begrijpelijk dat je jezelf afvraagt welke soort of welk merk het meest geschikt is voor jou. Verschillende soorten probiotica bieden immers diverse voordelen, afhankelijk van je specifieke gezondheidsdoelen. Kortom, wil je probiotica kopen, zorg er dan in eerste instantie voor dat je erachter komt welke soort probiotica het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Overweeg hierbij factoren zoals de verschillende stammen die in het supplement aanwezig zijn, het aantal levende culturen per dosis en eventuele toegevoegde ingrediënten.

Onderstaand vind je een kleine greep uit de verschillende soorten probiotica stammen, elk met zijn eigen specifieke werking. Heb je echter twijfels over wat de beste probiotica is in jouw situatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze experts bij Puur Mieke.

Lactobacillus

De Lactobacillus is een veelvoorkomende probiotische stam die bekend staat om het handhaven van een evenwichtige darmflora. Het kan bijdragen aan een optimale spijsvertering en de absorptie van voedingsstoffen.

Bifidobacterium

De Bifidobacterium is een belangrijke probiotische stam en staat bekend om zijn gunstige effecten op het immuunsysteem. Het bevordert een gezonde darmomgeving en kan vooral gunstig zijn bij het versterken van de afweer tegen schadelijke bacteriën.

Streptococcus thermophilus

De streptococcus thermophilus stam helpt bij de afbraak van lactose en is dus zeer nuttig wanneer je een lactose-intolerantie hebt. Zo kan het helpen bij het verminderen van ongemakken na het consumeren van zuivelproducten.

Combinatie formules

Veel probiotica supplementen bevatten een combinatie van verschillende stammen voor een breder scala aan voordelen. Deze combinaties zijn zeer geschikt voor het verbeteren van de algemene darmgezondheid en het handhaven van een gebalanceerde darmflora.

Wat is probiotica

Probiotica zijn levende micro-organismen zoals bacteriën en gisten, die van nature aanwezig zijn in je darmen. Deze micro-organismen zijn niet schadelijk, maar juist bevorderlijk voor je gezondheid. Ze dragen immers bij aan het handhaven van een evenwichtige darmflora, spelen een essentiële rol in je spijsvertering en je helpen je immuunsysteem versterken. Door je darmen te koloniseren helpen deze krachtige bondgenoten dus mee aan je algehele gezondheid, en een delicate balans tussen deze verschillende probiotica stammen kan veel voordelen bieden.

Kan probiotica bijwerkingen veroorzaken?

Hoewel probiotica over het algemeen als veilig worden beschouwd, is het belangrijk om te weten dat sommige mensen milde bijwerkingen kunnen ervaren. In een enkel geval ervaren mensen aanvankelijk een verergering van symptomen. Klachten als winderigheid, een opgeblazen gevoel of milde buikpijn bijvoorbeeld. Dergelijke reacties zijn meestal tijdelijk van aard en zijn nadelen van probiotica die doorgaans niet opwegen tegen de voordelen ervan.

Mensen met een verzwakt immuunsysteem of ernstige gezondheidsproblemen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van probiotica. Het is altijd raadzaam om voorafgaand aan het nemen van probiotica advies in te winnen bij een medisch professional, met name wanneer er specifieke gezondheidszorgen zijn.

Mag of wil je geen dierlijke producten of bestanddelen van melk consumeren, dan is traditionele probiotica in principe niet geschikt. Ook hier is echter een oplossing voor, en wel in de vorm van de Pro Darm Waterkefir. Dit probioticum heeft een 100% plantaardige oorsprong en bevat dus absoluut geen melk of bestanddelen van melk. Het is hypo-allergeen en gemaakt van biologisch/dynamische ingrediënten gebaseerd op kefir-ferment concentraat, vijgen en citroenen. Het is bovendien tarwe- en glutenvrij, dus ook wanneer je een glutenallergie of -intolerantie hebt kun je deze probiotica met een gerust hart innemen.

Wanneer probiotica innemen voor een optimaal resultaat?

De timing van probiotica-inname kan een verschil maken in hun effectiviteit. Over het algemeen is het aan re raden om probiotica op een nuchtere maag in te nemen of zo ver mogelijk van de maaltijd af. Dit heeft ermee te maken dat de levende micro-organismen in probiotica van nature niet zijn opgewassen tegen het maagzuur en de galzouten in je spijsverteringssyteem. Er zijn echter specifieke probiotica-formuleringen die zo ontworpen zijn dat ze wel bestand zijn tegen de zure omgeving van je maag. De Royal Green Flora Gold is een voorbeeld van zo’n tablet, waar maar liefst 7 maagsapresistente bacteriën in zijn verwerkt.

Merken
  • Bekijk meer
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!