thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Zwarte knoflook

Zwarte knoflook is witte knoflook welke in ongeveer 4 weken op 60°C gefermenteerd. Lees verder

3 Producten


3 van de 3 producten gezien

Zwarte knoflook wat is het?

Zwarte knoflook is witte knoflook welke in ongeveer 4 weken op 60°C gefermenteerd. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoïdine. Dit stofje zorgt ervoor dat de teentjes zacht worden en de zwarte kleur krijgen. Je kunt dit zien als een soort karamellisatie en dat is ook de reden dat de zwarte knoflook wat zoeter smaakt. Na de warme fermentatieperiode volgt het droogproces.

Bomvol antioxidanten

Onderzoek wijst uit dat de hoeveelheid antioxidanten in knoflook door het fermentatieproces bijna wordt verdubbeld. Reguliere witte knoflook bevat 119 eenheden antioxidanten per gram, zwarte knoflook 198 eenheden per gram. 

  • Geen typische knoflook geur en smaak
  • Twee keer zoveel antioxidanten als in witte knoflook 
  • Rijk aan antioxidanten zoals polyfenolen en aminozuren
  • Om de knoflook te fermenteren wordt er geen enkel ander product aan toegevoegd
  • Het is laag in vet
  • Rijk aan natuurlijke suikers
  • 100% natuurlijk en zonder toevoegingen

Zwarte knoflook bol        

Gezondheidsvoordelen van zwarte knoflook

Het fijne van zwarte knoflook is dat je er geen geurende adem aan overhoud. Daardoor staat niets je in de weg om deze te gebruiken, want de gezondheidsvoordelen zijn er zeker.

Zo bevat zwarte knoflook bijna 2 keer zoveel antioxidanten als de witte variant. De zwarte knoflook heeft 198 eenheden van de antioxidanten per 100 gram, in vergelijking met 119 eenheden per 100 gram in de gewone knoflook.

Antioxidanten zijn essentieel in het lichaam voor een goede werking van het immuunsysteem, maar ook voor het voorkomen en herstellen van schade aan onze lichaamscellen. 

Smaak en structuur

De zwarte knoflook is zeker niet te verwarren met gewone knoflook, de textuur is zacht en geleiachtig en voelt als een dropje die even in de zon heeft gelegen, een beetje plakkerig. Qua smaak is het zoetig en dropachtig, maar heeft ook wel een beetje die pittige smaak van knoflook. Een soort umami smaak met subtiele hints van tamari, balsamico en rozijnen. 

Deze smaak maakt dat het lekker is om als snack te eten, maar het is ook een heerlijke smaakmaker voor bijvoorbeeld aïoli, gebonden soep, marinades of een pastagerecht. 

In onderstaande video vindt je een korte impressie hoe zwarte knoflook eruit ziet:

Lichter verteerbaar

Gefermenteerde knoflook is beter verteerbaar door je lichaam in vergelijking met witte knoflook. Witte knoflook bevat overwegend allicine, wat alleen oplosbaar is in vet. Zwarte knoflook bevat S-allycysteine, wat oplosbaar is in water. Dit betekend concreet dat het lichaam de antioxidanten gemakkelijker en sneller absorbeert.

Zwarte look

Hoe gebruik je zwarte knoflook?

Zoals gezegd kun je de teentjes dus eten als snack, maar ook verwerken in gerechten. Zwarte knoflook combineert goed met champignons, tomaten, kaas, geroosterd varkensvlees, worstjes, gegrilde witte vis en schaaldieren, gerookte vleeswaren, gember, chilipepers, kruiden zoals basilicum en koriander, truffels en sesamolie.

Recepten met zwarte knoflook

Ter inspiratie vindt je op de site twee lekkere recepten met zwarte knoflook:

Recepten met zwarte knoflook

Verschillende varianten

We hebben een bol die je zelf kunt pellen, een zwarte knoflook puree / pasta en een potje met gepelde teentjes. Deze losse teentjes zijn ook iets zoeter van smaak en vind ik persoonlijk nog lekkerder.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst

vergelijk0

X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »