Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 23-07-2019

Geroosterde bloemkool met bietjes en zwarte knoflook

Heerlijk groentegerecht met zoete zwarte knoflookvinaigrette. Je kan deze salade als volledig maaltijd eten, maar is ook lekker bij een stukje vlees of vis.

Geroosterde bloemkool met bietjes en zwarte knoflook
Recepten

In dit gerecht maak ik een vinaigrette van zwarte knoflook. Misschien ken jij alleen de witte bolletjes, maar er bestaat dus ook een zwarte variant. Zwarte knoflook is namelijk gefermenteerde knoflook. De textuur van zwarte knoflook is zacht en geleiachtig en voelt als een dropje die even in de zon heeft gelegen, een beetje plakkerig dus.

Qua smaak is het zoetig, (beetje drop-achtig) maar heeft ook wel die pittige smaak van knoflook. Een soort umami smaak en daarom is het lekker om als snack te pakken, maar kun je het ook goed verwerken in recepten, zoals dit groentegerecht.

Nu weer verder met het recept :)
Dit groentegerecht kan je als volledig maaltijd eten, maar is ook lekker bij een stukje vlees of vis.

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schil de bieten en snijd ze in acht tot twaalf partjes, afhankelijk van de grote van de bieten. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg beide groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, schep ze om met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, en rooster de bloemkoolroosjes en de bietjes 25 tot 35 minuten, tot ze gaar en een beetje bruin zijn. Schep ze af en toe een keer om.

Pel en snipper het sjalotje heel fijn. Meng het sjalotje met de witte wijnazijn, de honing, 4 eetlepels olijfolie en de zwarte knoflookpasta. Roer alles goed door elkaar en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Verdeel de bloemkoolroosjes en de bietenpartjes over een mooie schaal en schep ze voorzichtig om met de olijven en de vinaigrette.

Snijd wat peterselie fijn en strooi dit als laatste over het gerecht.

Geroosterde bloemkool met bietjes en zwarte knoflook

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 23-07-2019

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »