Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
De eerste biologische olijfolie in Nederland met een 'health claim' certificaat! Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Een heerlijke biologische olijfolie uit Kreta, door steen gemalen, koud geperst en ongefilterd.
Het malen met de steen is een langzame methode van voedselproductie. Het resulteert in olijfolie van hoge kwaliteit omdat de olijvenpasta en olie op kamertemperatuur blijven gedurende het proces. Bovendien is bij de persingsmethode (met hydraulische persen en niet centrifugeren) geen water nodig, zodat de van nature aanwezig voedingsstoffen, anti-oxidanten en aromatische eigenschappen niet worden weggespoeld maar juist de olijfolie verrijken. Daarom bevat deze olie 5 à 6 keer meer anti-oxidanten en voedingsstoffen (polyphenolen) vergeleken met andere goede kwaliteit olijfolie.
De olijfolie wordt geproduceerd door Biolea. Biolea is een familiebedrijf, opgericht van Familie Dimitriadis op januari 1997 en is gevestigd in Astrikas, Kolymbari in Noord-westen van Kreta. Het is een bedrijf met een traditie van 6 generaties in olijfolieproductie. Vandaag de dag is Chloe Dimitriadis de jongste dochter van de familie, de eigenaar van de bedrijf.
Het bedrijf cultiveert familie-olijfboomgaarden en produceert gecertificeerd steen-gemalen en koudgeperste biologische extra vierge olijfolie met behulp van de vernieuwde traditionele extractie methode: molenstenen en persen. Biolea is de enige in Griekenland en een van de weinige "steen gemalen" en "koud geperst" etiketten op de internationale markt, naleving van de verordening van de Commissie betreffende de handelsnormen voor olijfolie. (EG) nr 1019/2002 van 13 juni 2002.
De dagelijkse consumptie van 20g van het geanalyseerde olijfoliemonster zorgt voor 9,5 mg hydroxytyrosol, tyrosol of hun derivaten (> 5 mg) en bijgevolg behoort de olie tot de categorie oliën die de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress overeenkomstig de regelgeving 432 / 2012 van de Europese Unie.
Opgemerkt moet worden dat oleocanthal en oleaceïne belangrijke biologische activiteiten hebben en ze gerelateerd zijn aan anti-ontsteking, antioxidant en beschermend zijn voor hart en hersenen.
** The chemical analysis was performed according to the method published in J.Agric. Food Chem., 2012, 60(47), pp 11696-11703, J.Agric. Food Chem., 2014 62 (3), 600-607 and OLIVAE, 2015, 122, 22-33. *Oleomissional+Oleuropeindial **Ligstrodial+Oleokoronal. **
Certificaat nummer: 1920-C00330.
Bewaren op een donkere koele plaats.
Olijfolie.
Energie | 824 kcal |
Vet | 92 g |
- waarvan verzadigd | 13 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 73 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 6 g |
Eiwitten | 0 g |
Koolhydraten | 0 g |
Energie | 120 kcal |
Vet | 14 g |
- waarvan verzadigd | 2 g |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 10 g |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 1,5 g |
Eiwitten | 0 g |
Koolhydraten | 0 g |
Oleocanthal | 101 mg/Kg |
Oleacein | 42 mg/Kg |
Oleocanthal + Oleacein (index D1) | 142 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (monoaldehyde form) | 25 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (monoaldehyde form) | 22 mg/Kg |
Ligstroside aglycon (dialdehyde form) | 30 mg/Kg |
Oleuropein aglycon (dialdehyde form) | 17 mg/Kg |
Totaal tyrosolderivaten | 156 mg/Kg |
Totaal hydroxytyrosol-derivaten | 80 mg/Kg |
Totaal geanalyseerde polyfenolen | 236 mg/Kg |
Bekijk hier het analyse document.
500 ml (17,6 fluid oz).
+/- 33 serveringen (eetlepels) á 15ml.
Kreta, Griekenland.
In geval van vuur, blussen met een poederblusser (ABC). Niet met water blussen.
Doraki, Kerkenland 52, 8081WC Elburg.
*Hoeveel Oleocanthal en Oleacein zit er verwerkt in de olijfolie?
Per 1 liter, Oleocanthal 102 mg en Oleacein 66 mg.