Menu
EUR

PADDENSTOELEN

De oerkracht van paddenstoelen supplementen

De paddenstoel is een veelzijdig organisme dat al miljoenen jaren op onze planeet gedijt en sinds mensenheugenis wordt omarmd vanwege zijn unieke smaak en hoge voedingswaarde. Paddenstoelen zijn bovendien een onmisbare schakel in allerlei ecosystemen, doordat ze betrokken zijn bij het afbreken van organisch materiaal en het recyclen van voedingsstoffen.

De symbiotische relatie tussen paddenstoel, mens, dier en natuur gaat echter veel verder dan dat, want zo blijkt de toepassing van medicinale paddenstoelen al eeuwenlang van onschatbare waarde binnen de traditionele geneeskunde. Momenteel vind er dan ook een ware revival plaats binnen de moderne geneeskunde, waarbij medicinale paddenstoelen als het ware worden herontdekt. Paddenstoelen supplementen zijn dan ook een eigentijdse benadering van welzijn en gezondheid, waarbij de eeuwenoude wijsheden van traditionele geneeskunde hand in hand gaat met moderne wetenschappelijke inzichten.

5 Producten
Toon:
Mushrooms4Life Lion's Mane - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Mushrooms4Life
Lion's Mane - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Lion’s Mane Capsules bevatten een volledig extract van de prachtige “Mountain Pr...
22,95 21,06
Mushrooms4Life Maitake - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Mushrooms4Life
Maitake - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
60 capsules met een volledig extract van krachtige Maitake paddenstoelen.
23,95 21,97
Mushrooms4Life Chaga - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Mushrooms4Life
Chaga - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Deze capsules bevatten een volledig extract van de krachtige Chaga paddenstoelen...
24,95 22,89
Mushrooms4Life Cordyceps - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Mushrooms4Life
Cordyceps - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Cordyceps capsules bevatten een volledig extract van de Cordyceps paddenstoelen.
24,45 22,43
Mushrooms4Life Reishi - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Mushrooms4Life
Reishi - Organische Paddenstoel - 60caps - BIO
Een biologisch, zuiver extract van het vruchtlichaam van de Reishi paddenstoel.
24,95 22,89
Toon 1 - 5 van 5

Wat is een paddenstoel supplement?

Een paddenstoelen supplement bevat een geconcentreerd extract van bioactieve verbindingen en voedingsstoffen, die van nature voorkomen in diverse medicinale paddenstoelen zoals Reishi, Maitake, Cordyceps, Chaga en Lion’s Mane. Paddenstoelen supplementen worden vaak gebruikt als aanvulling op het dieet om specifieke gezondheidsdoelen te ondersteunen. Ook staan ze bekend om hun adaptogene eigenschappen.

Het unieke aan paddenstoelen supplementen is dat ze een holistische benadering van gezondheid bieden, waarbij de synergie van verschillende werkzame stoffen wordt benut om een breed scala aan gezondheidsvoordelen te bevorderen. Kortom, paddenstoelen supplementen vormen een veelzijdige en natuurlijke aanvulling op een gezonde leefstijl.

Welk paddenstoelen supplement is de meest populaire?

Er bestaan talloze soorten paddenstoelen, elk met hun eigen unieke kenmerken. In het volgende overzicht behandelen we vijf van de meest geliefde paddenstoelen.

Reishi

Reishi is de gangbare naam voor de paddenstoel Ganoderma lucidum, een paddenstoel welke doorgaans wordt geteeld op houtblokken en zaagsel. De actieve bestanddelen omvatten polysacchariden, sterolen, triterpenoïden, eiwitten en peptiden. Wil je een supplement met reishi kopen, let er dan op dat je kiest voor een biologisch, zuiver extract van het vruchtlichaam van de paddenstoel.

Maitake

De naam maitake is Japans voor ‘dansende paddenstoel’ en ontleent zich aan traditionele folklore. Volgens de legende bracht het vinden van de maitake zoveel vreugde met zich mee, dat mensen spontaan begonnen te dansen wanneer ze deze paddenstoel vonden. De botanische naam voor deze paddenstoel is Grifola frondosa en valt op door zijn waaiervormige groeiwijze en potentieel aanzienlijke afmetingen. Zowel uit het vruchtlichaam als uit het schimmelmycelium worden hoofdzakelijk β-glucanen en heteroglycanen geëxtraheerd. Wil je maitake kopen, let er dan ook bij deze paddenstoel op dat je een full spectrum extract van verse maitake aanschaft.

Cordyceps

De cordyceps sinensis bestaat net als andere paddenstoelen uit een zeer uitgebreid, ondergronds netwerk. Dit netwerk wordt mycelium genoemd, waaruit bij reguliere paddenstoelen het vruchtlichaam groeit. De cordyceps onderscheidt zich echter niet alleen door zijn bizarre uiterlijk van andere paddenstoelen, maar vooral doordat hij gedijt op de larven van diverse insecten zoals vlinders, spinnen, mieren of kevers. De cordyceps stoot een schimmel uit die de gastheer infecteert, van binnenuit doodt en vervolgens de paddenstoel uit het insect laat groeien. Uiteraard worden de restanten van de insecten zorgvuldig verwijderd, alvorens de werkzame stoffen uit het vruchtlichaam worden geëxtraheerd.

Er bestaan in totaal meer dan 400 soorten cordyceps, echter worden hoofdzakelijk de Ophiocodyceps sinensis en de Cordyceps militaris gebruikt voor paddenstoelen supplementen. De werking van de cordyceps wordt toegeschreven aan diverse bioactieve componenten, waaronder cordycepin, cordycepinezuur, nucleosiden en ergosterol.

Chaga

De chaga paddenstoel staat ook bekend als de berkenweerschijnzwam. Deze paddenstoel gedijt op berkenbomen en kenmerkt zich door een zwartbruine, houtachtige schors. Het extract Inonotus obliquus polysaccharide wordt beschouwd als één van de belangrijkste bioactieve componenten. Deze complexe polysaccharide bestaat uit suikers, zoals rhamnose, arabinose, mannose, xylose, galactose en glucose.

Lion’s Mane

Lion’s mane staat ook wel bekend als pruikzwam, welke zijn naam te danken heeft aan zijn karakteristieke verschijning, aangezien het een paddenstoel is met lange, pluizige stekels die aan leeuwenmanen doen denken. De belangrijkste bioactieve componenten van lion’s mane zijn hericenones en erinacines, beide behorend tot de groep van triterpenen.

Wil je paddenstoelen capsules zoals die van de reishi paddenstoel kopen, zorg er dan voor dat je full spectrum producten koopt, zonder kunstmatige toevoegingen. Zo ben je er zeker van dat ze ook geschikt zijn wanneer je vegetarisch of veganistisch bent en dat je alle natuurlijke voordelen van de paddenstoel optimaal benut.

Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!