Menu
EUR

Vegan Collageen

Vegan collageen als volwaardig alternatief voor dierlijk collageen

Als je de meeste informatiebronnen zou moeten geloven, dan bestaat vegan collageen pertinent niet. Collageen zou namelijk altijd afkomstig moeten zijn van dierlijke bronnen, gezien planten geen collageen bezitten of in staat zijn dit zelf aan te maken. In principe klopt dit, want het is niet mogelijk om collageen eiwitten letterlijk uit planten te extraheren. Het volledige verhaal zit echter een stukje genuanceerder in elkaar en Puur Mieke legt dit graag aan je uit.

Vegan collageen poeder stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het menselijk lichaam in staat is zelf collageen te produceren. Sterker nog, collageen is het meest voorkomende eiwit in je lijf. Naarmate je ouder wordt neemt de collageenproductie echter significant af. En schrik niet, dit begint al zo rond je vijfentwintigste levensjaar. Het resultaat hiervan is dat je collageenvoorraad vanaf dat moment geleidelijk aan zal afnemen wanneer je geen maatregelen treft.

Nu je weet nu dat collageen alleen gewonnen kan worden uit dierlijk materiaal, begrijp je ook dat collageen poeder dat vegan is geen daadwerkelijke collageen eiwitten bevat. Je moet het dan ook niet zien als een snelle, (niet-lichaamseigen) collageen boost, maar meer als een manier waarmee je jouw lichaam aanspoort meer lichaamseigen collageen aan te maken. En zeg nu eens eerlijk, waarom zou je een dierlijk collageen tot je willen nemen, wanneer je lijf zelf perfect in staat is haar eigen collageen te produceren?

Wat zit er dan precies in vegan collageen poeder?

Vegan collageen bevat diverse ingrediënten welke de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleren. Het zijn als het ware de bouwstenen waarmee jouw lijf zelf aan de slag moet om het collageenniveau van binnenuit aan te vullen. Maar over welke bouwstenen praten we dan eigenlijk?

Om te beginnen bevat het natuurlijke vitamine C. Dus geen synthetisch ascorbinezuur wat je in veel supplementen tegenkomt, maar Vitamine C uit 100% plantaardige bronnen. Vitamine C is een essentieel onderdeel bij de productie van collageen.

Collageen dat vegan is bevat daarnaast biotine. Biotine, ook wel vitamine B8 genoemd, draagt bij aan een normale energiestofwisseling en helpt energie vrij te maken uit voeding.

Naast het stimuleren van de collageenproductie is het natuurlijk ook van belang de afbraak van collageen en bindweefsel tot een minimum te beperken. Dit is waarom zink wordt toegevoegd aan vegan collageen poeder. Zink draagt namelijk bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en zorgt voor het behoud van een normale structuur en functie van de huid.

Tot slot bevat een plantaardig collageen supplement de stof hyaluronzuur. Net als collageen is hyaluronzuur een lichaamseigen stof, en ook voor dit stofje geldt dat de productie afneemt naarmate je ouder wordt.

Waarom zou je kiezen voor plantaardige collageen?

De meest voor de hand liggende reden om plantaardige collageen te kiezen heeft natuurlijk te maken met je voedingspatroon. Wil of mag je om welke reden dan ook geen dierlijke collageen poeders, dan is een vegan collageen supplement een volwaardig alternatief voor dierlijke collageen poeders. Sterker nog, juist omdat je helemaal geen dierlijke producten consumeert is een plantaardig collageen supplement sterk aan te raden. Want hoe gezond en veelzijdig je dieet ook is, er zijn altijd bepaalde vitaminen, mineralen en voedingsstoffen die je niet of te weinig binnenkrijgt.

De stoffen in vegan collageen zijn daarnaast heel eenvoudig te verteren door je lichaam. Zeker wanneer je een verstoorde spijsvertering hebt kan je lijf moeite hebben met de afbraak en opname van dierlijke collageen supplementen. Plantaardige collageen is in dat geval een volwaardig alternatief dat vanzelfsprekend ook nog eens duurzamer is en beter voor het welzijn van dieren.

Lees meer over de verschillende soorten Collageen in de blog Wat is collageen, wat is de werking ervan en waar is het goed voor?

1 Producten
Toon:
Sunwarrior Collageen Building Protein Peptides - Tahitian Vanilla - 500gr - BIO
Sunwarrior
Collageen Building Protein Peptides - Tahitian Vanilla - 500gr - BIO
Dé plantaardige collageen oplossing voor een inside-out benadering! Voed je huid...
38,95 35,73
Toon 1 - 1 van 1
Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!