Menu
EUR

Honing

Onze eigen Puur Mieke honing is van nature heerlijk zoet en geheel vrij van extra zoetmakers en toegevoegde suikers, puur natuur.

Pure honing kopen? échte pure honing koop je bij Puur Mieke

Heerlijk heldere en zoete honing, rechtstreeks van de imker. Ben jij ook zo’n honing liefhebber? Onze honing is van nature heerlijk zoet en geheel vrij van extra zoetmakers en toegevoegde suikers, puur natuur. Onze eigen Puur Mieke honing is afkomstig van het Griekse Olympus gebergte waar de bijen in het nationaal park een eigen rustig plekje hebben. Zo krijg je de lekkerste honing. Je kan honing gebruiken in je dagelijkse ontbijt zoals bij ontbijtgranen maar honing is ook erg lekker op crackers en wafels.

Je kan bij ons zorgeloos en met een gerust hart winkelen, onze honing is namelijk glutenvrij, lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers, vrij van slechte e-nummers, gistvrij, GMO-vrij en waar mogelijk biologisch. Zo weet je dat je échte pure honing koopt. Lees meer over honing.

5 Producten
Toon:
beste keus
Puur Mieke Rauwe Griekse Honing - 250g
Puur Mieke
Rauwe Griekse Honing - 250g
Een unieke rauwe honing uit een beschermd natuurgebied op de berg Olympus in Gri...
8,47 7,77
beste keus
Puur Mieke Rauwe Griekse Honing - 460g
Puur Mieke
Rauwe Griekse Honing - 460g
Een unieke rauwe honing uit een beschermd natuurgebied op de berg Olympus in Gri...
14,59 13,39
Royal Green Manuka Honing MGO 200+ - 250g - BIO
Royal Green
Manuka Honing MGO 200+ - 250g - BIO
100% gecertificeerd biologische Manuka 200+ MGO
46,95 43,07
Treat Manuka Honing 85+ - 250g
Treat
Manuka Honing 85+ - 250g
Deze 100% pure honing van de Manukaboom uit Autralië en Nieuw Zeeland staat beke...
24,11 22,12
Treat Manuka Honing 514+ - 250g
Treat
Manuka Honing 514+ - 250g
Deze 100% pure honing van de Manukaboom uit Autralië en Nieuw Zeeland staat beke...
68,84 63,16
Toon 1 - 5 van 5

Herontdek de smaak en geheimen van 100% pure honing

Tegenwoordig zien veel mensen honing enkel nog als natuurlijke zoetstof waarmee ze hun kopje thee of schaaltje yoghurt kunnen zoeten. En hoewel honing perfect dienst kan doen als natuurlijke zoetstof, is dit slechts één van de vele zaken waarvoor je honing kunt gebruiken. Sterker nog, de zoete eigenschap lijkt zelfs van ondergeschikt belang op het moment dat je het naast de vele heilzame werkingen van pure honing plaatst. Om te profiteren van deze gezondheidsvoordelen moet je echter wel 100% pure honing kopen.

Pure honing bezit een unieke smaak, maar dat is lang niet alles

Wanneer je de smaak van pure honing eenmaal hebt geproefd en je de vele gezondheidsvoordelen ervan kent, weten we zeker dat je nooit meer wat anders wilt. Honing wordt niet voor niets al sinds mensenheugenis gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo werd er minstens 8.000 jaar geleden door verschillende oude volkeren al mede gedronken. Mede is een gefermenteerde honingwijn gemaakt van pure bijenhoning en water. Mede stond bekend om zijn geneeskrachtige werking en werd dan ook niet voor niets ‘Nectar of the Gods’ genoemd. Bovendien zijn er papyrussen gevonden welke dateren van 2600 tot 2200 voor Christus, met daarop zo’n 900 recepten met honing als ingrediënt. Hieruit blijk dat de oude Egyptenaren eveneens bekend waren met de antiseptische, antibacteriële en pijnstillende eigenschappen van pure honing. Veel waardevolle kennis over de kracht van pure honing is in de loop der tijd echter vergeten of verloren gegaan, waardoor veel mensen zich helaas niet meer beseffen hoe waardevol dit kleverige, goudgele goedje werkelijk is.

Door het langzaam wegebben van deze kennis, maar misschien nog wel meer vanwege het winstoogmerk van producenten, is de honingmarkt tegenwoordig verzadigd met neppe honing, bewerkte mengsels en slappe aftreksels. Best begrijpelijk, want zo is er voor de consument een betaalbaar potje honing verkrijgbaar, terwijl de fabrikant zijn winstmarges vergroot. Wanneer je honing enkel en alleen gebruikt als zoetstof heb je hier hoogstwaarschijnlijk weinig bezwaar tegen, echter wordt het een ander verhaal wanneer je honing gebruikt voor meer dan alleen dat. Want 100% pure honing mag dan wel allerlei heilzame eigenschappen bezitten, wanneer het wordt bewerkt, gemengd of zelfs kunstmatig geïmiteerd verliest het jammer genoeg zijn geneeskrachtige eigenschappen. Om het potentieel van honing ten volste te benutten kun je dus veel beter echte pure honing kopen.

Ik wil echte honing kopen, maar hoe herken ik dit?

Wat voor bijzonder natuurproduct honing is, blijk wel uit het feit dat honing niet fabrieksmatig of in een laboratorium kan worden nagemaakt. Honing zit dusdanig complex in elkaar en bevat unieke enzymen welke afkomstig zijn van de bijen zelf. Toch is het voor de consument vaak erg lastig om echte pure honing te onderscheiden van de zogenoemde namaak- of nephoning. Honing staat dan ook niet zomaar in de top 10 van frauduleuze producten. Met een beetje oog voor detail kun je namaakhoning vaak wel herkennen aan de volgende zaken:

  • Op het etiket worden naast honing ook andere ingrediënten zoals glucosestroop, fructosestroop en HFCS (high fructose corn syrup).
  • Staat er op het etiket ‘gemengde EU- en niet EU-honing’ of ‘gemengde EG honing’, dan valt het niet onder de noemer echte, pure honing.
  • Pure honing zal na verloop van tijd kristalliseren. Gebeurt dit niet, dan heb je zeer waarschijnlijk geen echte honing in handen.
  • 100% pure honing lost niet gemakkelijk op in water, terwijl honing gemengd met suikerstroop dit wel doet.

Erg genoeg wordt er ook fraude gepleegd door de herkomst van de honing onjuist te vermelden op het etiket. In zulke gevallen wordt het voor jou als consument nagenoeg onmogelijk gemaakt erachter te komen of je wel of niet te maken hebt met 100% pure honing.

Echte pure honing kopen bij Puur Mieke

Gebruik je honing niet alleen om je kopje thee mee te zoeten en heb je de smaak van pure honing eenmaal te pakken? Dan wil je vast en zeker nooit meer wat anders dan 100% pure honing. Verse honing kopen van een imker uit je omgeving biedt je deze zekerheid, echter is het op veel plekken helaas niet het gehele jaar door verkrijgbaar. In onze webshop kun je echter jaarrond je favoriete pure honing bestellen, zonder dat je jezelf hoeft af te vragen of het daadwerkelijk echte honing is.

Wist je dat de bijen nog meer mooie producten leveren? Bekijk ook eens de andere bijenproducten zoals:

Merken
Biologisch/Duurzaam
Allergenen Informatie
  • Bekijk meer
Dieetvoorkeur
Prijs
Min Max
Sluiten
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!