Glutenvrije recepten

Vegan Scones

Vegan Scones Een makkelijk bakrecept om lekker van te snoepen bij een kopje thee. Dit typisch Engelse broodje smaakt heerlijk met wat fruidspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

De scones maak je eenvoudig met de meelmix van The Other Foods. Deze glutenvrije mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Galette met mango, gember en sinaasappel

Galette met mango, gember en sinaasappel In dit vegan bakrecept wordt geen ei gebruikt. Voor de binding in het deeg gebruiken we namelijk gebroken lijnzaad. Als je lijnzaad mengt met water wordt het na een tijdje een dikkere substantie, die perfect een ei kan vervangen.
In onze shop verkopen we geen gebroken lijnzaad, omdat dit oxideert in de verpakking. Het is veel beter om het zelf te breken met bijvoorbeeld een vijzel of keukenmachine. Lijnzaad is rijk aan ALA (omeg-3 vetzuur) en een goede bron van vezels.

Breekbrood met Amandelspijs

Breekbrood met Amandelspijs Zin in een echt paasbrood, maar dan wel glutenvrij en zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit eenvoudige recept met de Rustiek Broodmix van The Other Foods. Superleuk om te maken en verrassend lekker van smaak door de toevoeging van mandarijn en stukjes abrikoos. Dit brood is paleo en een echte eyecatcher op je Paastafel.

Cobbler met bramen en rabarber

Cobbler met bramen en rabarber Eind maart is het begin van het rabarberseizoen. Deze veelzijdige groente is gemakkelijk zelf te kweken in je moestuin en je kunt er veel lekkere gerechten mee maken, zowel hartig als zoet. Probeer eens een rabarbermoes, combineer het in een salade met geitenkaas of maak deze eenvoudige cobbler. Rabarber is friszuur van smaak en zit vol vezels en vitamine K.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed