Glutenvrije recepten

Erwtensoep met Zeekraal

Erwtensoep met Zeekraal Erwtensoep associëren we over het algemeen met sneeuw, dikke jassen, koude handen, rode neuzen, schaatsen en rookworst. Kan heel lekker zijn maar het kan ook anders, makkelijker, lichter, zonniger en frisser.
Zelf probeer ik altijd een pak bevroren tuinerwten in de vriezer te hebben liggen voor je weet maar nooit, want het is een smaakvol en veelzijdig ingrediënt. Even kort geblancheerd door salades, in een omelet, door de rijst of zoals nu door een soep. Erg handig om in huis te hebben.
Doordat de erwten snel nadat ze geoogst zijn bevroren worden behouden ze hun zoete smaak, iets wat je, tenzij je ze zelf verbouwt, weinig tegenkomt in gekochte verse erwten. Dit komt omdat de suikers die van nature aanwezig zijn in erwten zich binnen een paar uur omzetten in zetmeel, je hebt dan dus melige erwten, niet erg lekker.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed