Menu
EUR
Pompoen-wortelsoep met witte bonen, balsamico en oregano

Pompoen-wortelsoep met witte bonen, balsamico en oregano

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

De verrassende smaken in dit recept komen van de oregano en balsamico. Deze geven de soep een Mediterraans tintje. Wist je dat voor gedroogde oregano geldt, hoe langer je hem meekookt hoe beter. Want hoe langer dit kruid in je gerecht wordt verwarmt, hoe meer smaak hij gaat afgeven.

(voor 2 liter soep)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Gedroogde bonen: Laat de witte bonen met de kombu (of bouillonpoeder/blokjes) en 225 ml water 10 tot 12 uur weken. Kook de bonen in het weekwater (en eventueel wat extra) in 1 tot 1½ uur gaar. Giet de bonen af en verwijder eventueel de kombu.

Kant-en-klare bonen: spoel de bonen af en voeg deze aan het einde toe aan dit gerecht, zie hieronder.

Stel de oven in op 220°C.

Snijd de pompoen en de wortel in blokjes. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de pompoen- en wortelblokjes 25 tot 35 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Pel en snipper de uien en doe ze samen met 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout in een ruime pan. Pel de knoflookteentjes, kneus ze met een mes en voeg ze toe aan de gesnipperde uien. Fruit de ui en de knoflook 15 tot 20 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn.

Voeg de pompoen en de wortel toe aan de ui en de knoflook. Gebruik je gedroogde oregano? Voeg deze dan nu ook toe. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer, je kunt de soep naar wens helemaal glad pureren of wat minder glad, afhankelijk van waar je van houdt.

Voeg als laatste de bonen toe aan de soep.

Breng de soep op smaak met balsamico-azijn, de geraspte sinaasappelschil, de oregano, peper en zout.

Serveer de soep met een scheutje balsamico creme en wat extra oregano.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!