
Mattisson Cacao Poeder - 100g - BIO
Productomschrijving
Mattisson Cacao Poeder - 100g - BIO
Cacao is bekend geworden door de cacao drank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacao poeder te maken wordt er gebruikt gemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Deze massa wordt onder hoge druk uitgeperst zodat er cacaopoeder en boter ontstaat. Daar kan op zijn beurt weer chocolade van gemaakt worden.
Krachtige antioxidant
Cacao is ten eerste een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Ten tweede ondersteunt Cacao een gezonde positieve gemoedstoestand.* Vandaar dat chocolade vaak gegeten wordt door mensen tijdens stressvolle periodes.
Vitamines en Mineralen
Cacao bevat verschillende vitamines en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen die Cacao bevat is magnesium dat bijdraagt bij tot een normale psychologische functie.* Verder is Cacao een rijke bron van koper, dat een normale glucose en cholesterolstofwisseling bevordert* en ijzer dat bijdraagt tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Cacao is daarnaast rijk aan vitamine B1 dat bijdraagt aan een normale energieleverende stofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel.
*Geoorloofde EFSA claims.
Bekijk hier alle gezonde voeding
Gebruiksadvies
Voeg dagelijks 1 tot 6 theelepels biologische cacao poeder toe aan bijvoorbeeld sap, smoothies en notenmelk. Je kunt er ook heerlijk chocolade mee maken.
Bewaaradvies
Koel, droog en gesloten bewaren.
Ingrediënten
100% Biologisch 100% Cacao Poeder.
Kan sporen bevatten van melk, soja en cacao.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1333 kJ / 322 kcal |
Vetten | 11 g |
- waarvan verzadigd | 7 g |
Koolhydraten | 14 g |
- waarvan suikers | 0,9 g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 0,05 g |
Netto inhoud
100 gram (3,5 oz).
Land van herkomst
Afrika, Zuid-Amerika.
Contactgegevens leverancier
Mattisson Healthcare BV, Middenweg 16, 3401 MB IJsselstein, Nederland.