NatuurlijkNatuurlijk Bakzout / Natrium-bicarbonaat - 100g

Rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake.
Artikelnummer:
211043
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
product-banner
€1,75
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 2 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

NatuurlijkNatuurlijk Bakzout / Natrium-bicarbonaat - 100g

Bakzout, ook bekend als baking soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het met zure ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn, honing, invertsuiker stroop, etc. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout (natriumbicarbonaat) gecombineerd met wijnsteenzuur of wijnsteen.

Gebruiksadvies

1,5 theelepel (6 gram) op 500 gram bloem.

Bewaaradvies

In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een goed geventileerde omgeving.

Ingrediënten

Natriumbicarbonaat.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 0 kJ / 0 kcal
Vetten 0 g
- waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

 

Natrium (Na) ≈ 27074 mg

Netto inhoud

100 gram (3,5 oz).

Land van herkomst

Polen.

Contactgegevens leverancier

NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »