
NatuurlijkNatuurlijk Bakzout / Baking Soda - 100g
Productomschrijving
NatuurlijkNatuurlijk Bakzout / Natrium-bicarbonaat - 100g
Bakzout, ook bekend als baking soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het met zure ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn, honing, invertsuiker stroop, etc. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout (natriumbicarbonaat) gecombineerd met wijnsteenzuur of wijnsteen.
Gebruiksadvies
1,5 theelepel (6 gram) op 500 gram bloem.
Bewaaradvies
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een goed geventileerde omgeving.
Ingrediënten
Natriumbicarbonaat.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Vetten | 0 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 0 g |
- waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Natrium (Na) | ≈ 27074 mg |
Netto inhoud
100 gram (3,5 oz).
Land van herkomst
Polen.
Contactgegevens leverancier
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.