NatuurlijkNatuurlijk Bakzout / Natrium-bicarbonaat 100g

Rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake.
Artikelnummer:
211043
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis.
product-banner
€1,75
Incl. btw

Bij dit product ontvang je: 2 spaarpunten

Lees hier alles over ons spaarpuntenprogramma

Bakzout is ook wel bekend als baking soda en natriumbicarbonaat. Tijdens het bakken reageert het met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt.

De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn en honing.

Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden.

De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteenzuur.

Ingrediënten:
Natriumbicarbonaat.

Gebruik:
1,5 theelepel (6 gram) op 500 gram bloem.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »