Rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Lees meer.
Bakzout, ook bekend als baking soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het met zure ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn, honing, invertsuiker stroop, etc. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout (natriumbicarbonaat) gecombineerd met wijnsteenzuur of wijnsteen.
1,5 theelepel (6 gram) op 500 gram bloem.
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een goed geventileerde omgeving.
Natriumbicarbonaat.
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Vetten | 0 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 0 g |
- waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0 g |
Natrium (Na) | ≈ 27074 mg |
100 gram (3,5 oz).
Polen.
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.