Menu
EUR
Speculaascake met pitten en zaden

Speculaascake met pitten en zaden

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Bekleed een cakevorm van ongeveer 30 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175°C.

Meng het havermeel, het bakbananenmeel, het lijnzaad, de pompoenpitten, de zonnebloempitten, de psylliumvezels, het chiazaad, het bakpoeder, de baksoda, de koekkruiden en zout naar smaak in een ruime kom.

Schil de bieten en rasp ze grof. Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes.

Roer de rode biet, de dadelstukjes, de appelciderazijn, de olijfolie, de plantaardige melk en de ahornsiroop door de droge ingrediënten, tot alles net gemengd is.

Schep het beslag in de cakevorm en bak de koek iets onder het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar.

Laat de koek 10 minuten in de vorm afkoelen en laat hem daarna op een rooster verder afkoelen. De koek is misschien nog wel lekkerder als hij een dag gestaan heeft.

Smakelijk!


Reacties (0)

gravatar
Hanne
Geplaatst op 2020-11-12 20:14:55
Ik heb de cake gebakken. De smaak was prima! De volgende dag was een van de ingrediënten (lijnzaad, pitten??)donkergroen uitgeslagen. Welk ingrediënt zou dit kunnen zijn? Kan dit kwaad? Smaak was nog ok, maar presenteerde een beetje raar.

@Hanne het zijn de zonnebloempitten die groen worden. Ik denk dat dat komt omdat ze reageren met het bakpoeder of de baksoda, misschien in combinatie met de azijn. Volgens mij kan het geen kwaad. Ik heb het zelf al regelmatig meegemaakt, maar er nooit last van gehad. Maar het klopt dat het er een beetje vreemd uitziet. Wellicht de zonnebloempitten vervangen door meer pompoenpitten of lijnzaad als je de groene pitten vervelend vindt?
gravatar
Dorothé Burg
Geplaatst op 2020-10-23 11:02:48
Leuk recept, hoeft de biet niet gekookt te zijn?

@Dorothé 2 nee, de biet hoeft niet gekookt te zijn. Door het bakken van de cake in de oven wordt de cake ook gaar. Het is net als bij worteltjescake, daar gaat de wortel ook rauw in.
gravatar
Hilde
Geplaatst op 2020-10-22 21:01:52
Zou ik het bakbananenmeel 1:1 kunnen vervangen door kokosmeel ? Dan zou ik het recept morgen kunnen uitproberen en slinkt mijn voorraad kokosmeel een beetje :-)

@ Hilde bedankt voor je bericht. Ik heb de cake nog niet met een ander meel gemaakt dus kan ik je helaas geen antwoord geven. Maar ik zou zeggen probeer het een keer uit, ben benieuwd naar het resultaat :)
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!