Menu
EUR
Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g
Puur Mieke
(32)

Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

6,19
Niet op voorraad

Bakbananenmeel is een glutenvrij meel, waar onder andere brood, taarten en pannenkoeken mee gebakken kan worden. Lees meer.

Buy now, pay later

  • Winkelen met een gerust hart, alle ingrediënten zijn voor je nagekeken
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis*
    CO2 neutraal verzonden met PostNL
  • Gratis verzending v.a. € 50,- voor NL & BE*
  • Sparen voor korting met ons spaarprogramma

This product is available in the following variants:

Do you have a question about this product?

Do you have a question about this product?

Our employee is happy to help you find the right product

Productomschrijving

Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

Een bakbanaan is een vrucht die verschillende rijpingsfases kent. In een onrijpe fase hebben bakbananen een groene kleur schil en zodra ze rijper worden, verkleurt de schil naar een gele en uiteindelijk zwarte kleur. Het is de onrijpe groene bakbanaan waarmee bakbananenmeel wordt gemaakt.

bakbananen rijping

 

Onrijpe groene bakbananen kunnen het beste vergeleken worden met aardappelen. Ze hebben dezelfde neutrale smaak en een hoog gehalte resistente zetmeel granules. Dit wordt ook wel ‘resistant starch’  of RS2 genoemd. RS2 staat bekend als de ‘nieuwe goede koolhydraten’. Dit zijn koolhydraten die niet kunnen worden afgebroken door spijsverteringsenzymen. De koolhydraten komen hierdoor onverteerd in je dikke darm terecht wat lichamelijke voordelen heeft:

  • De bacteriële massa neemt toe, dit verbetert je stoelgang.
  • Er worden korte keten vetzuren aangemaakt, dit heeft een beschermend effect op je darmen.
  • Het zorgt voor een daling van de PH/Zuurtegraad, dit zorgt voor een betere oplosbaarheid van mineralen en vitaminen, en afbraak van eiwitten.

Een ander voordeel van het hoge zetmeel gehalte is dat je bij het bereiden van recepten minder bakbananenmeel nodig hebt. Je kunt ongeveer 40% minder meel gebruiken ten opzichte van de aangegeven hoeveelheid bloem of meel in het recept.

Nog een voordeel is dat in tegenstelling tot ‘gewone koolhydraten’ RS2 niet afgebroken kan worden tot glucose eenheden (oftewel druivensuiker). Dit is een gunstige eigenschap voor als je op je suiker inname moet of wil letten. Alleen onrijpe bakbananen brengen dit voordeel met zich mee. Als een banaan rijpt, wordt zetmeel namelijk wel omgezet in suiker.

Door een proces van schillen, snijden, drogen en vermalen wordt van bakbananen meel gemaakt. Het is een eenvoudig proces, maar uit wetenschappelijke literatuur is gebleken dat als je de voordelen wil behouden, je het wel op de juiste manier moet uitvoeren. Zo moet de droogtemperatuur niet hoger dan 57 graden zijn om het zetmeel in tact te houden (zie o.a. Tribess et al. 2009). Het meel wordt met in acht neming van deze kennis gemaakt.

Voordelen van bakbananenmeel

  • Vrij van gluten
  • Vrij van lactose
  • Vrij van soja
  • Vrij van noten en zaden
  • Vrij van ei
  • Vrij van nachtschades
  • FODMAP-arm
  • Geschikt voor AIP programma

Recepten met bakbananenmeel

Recept pannenkoeken van bakbananenmeel

Recept Bakbananenmeel pannenkoeken

Ingrediënten bakbananenmeel pannenkoeken (3 stuks)

Keukengerei
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

DIRECT BAKKEN
Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

VARIATIE
Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

Bewaaradvies

Donker, koel en droog bewaren.

Ingrediënten

Onrijpe bakbanaan

Geproduceerd in een omgeving waar ook sojabonen worden verwerkt.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 1459 kJ / 344 kcal
Vetten 0,7 g
- waarvan verzadigd 0,3 g
Koolhydraten 77,4 g
- waarvan suikers 2,8 g
Vezels 7,8 g
Eiwitten 3,2 g
Zout <0,01 g

Netto inhoud

400 gram

Land van herkomst

Colombia & Ecuador

Contactgegevens leverancier


Veel gestelde vragen over dit product:

* Ik lees dat het niet goed is om resistent zetmeel te verhitten. Hoe zit dat met dit meel?
De hoeveelheid resistent zetmeel neemt af naarmate je het verwarmd en weer toeneemt naarmate het afkoelt. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor aardappels. Bakbananenmeel recepten kunnen daarom het beste koud gegeten worden en liever op een lagere temperatuur in de oven afgebakken worden.

Specificaties

Artikelnummer
256016

Reviews

4.9/5
4.9 sterren op basis van 32 beoordelingen
32 beoordelingen
Margriet De Bruyne-Leunis
Geplaatst op 9 Februari 2024 at 02:43

Heel lekker, en zwaar je kunt er niet zo veel van eten, echtgenoot hij miste er suiker in, maar ik mag dat niet eten wegens ziekte.
Zal het zeker nog eens bestellen.

Petulia
Geplaatst op 8 Februari 2024 at 10:39

Ik heb er de appelcake van gemaakt naar recept van puur Mieke. Overheerlijk

Cynthia
Geplaatst op 2 Januari 2024 at 19:23

Ik maak er mini pancakes van is makkelijker om om te draaien
Eens afgekoeld wel wat stug maar even opwarmen en is weer goed, ik doe stevia Ipv suiker erin

Hilde
Geplaatst op 13 November 2023 at 22:02

Fijn meel om mee te bakken

Cato
Geplaatst op 14 Augustus 2023 at 14:48

Ik ben begonnen aan een auto- immuundieet en vond het aanvankelijk veel te moeilijk vol te houden omdat ik steeds honger had. Met het bakbananenmeel kan ik heerlijke pannenkoeken maken, koekjes, … bovendien heb ik het idee dat ik ondanks de hoge koolhydraten, niks bij kom in gewicht, integendeel zelfs. Zo blij dat ik dit gevonden heb, samen met andere heerlijkheden op de website van Puur Mieke!

Angela
Geplaatst op 17 Juli 2023 at 22:37

Oooo wat zijn de pannenkoeken van bakbanaanmeel lekker en smaakvol! Ik bak ze het liefst elke week.

Karin van de Merwe
Geplaatst op 7 Juli 2023 at 19:08

Fijn meel voor lekkere pannenkoeken!
Hier het liefst met dunne schijfjes appel en kaneel erin.

Cherron
Geplaatst op 6 Juni 2023 at 21:26

Ik ben heel blij met de bakmeel. Verschillende melen al gebruikt voor het maken van pannenkoeken maar helaas nog niet de juiste gevonden en nu wel! Zelfs met alleen water aanmaken was het prima te doen. Fijn! Dankjewel puur Mieke voor deze tip!

Maartje
Geplaatst op 4 April 2023 at 20:52

Heerlijk! Zeker 5 sterren!
Ik vind het een fijn en veelzijdig meel. Heerlijk voor zachte koekjes of pannenkoeken of wraps (zonder ei). Ik vind het ook lekker te combineren met andere meelsoorten.
Het is ook ideaal om iets te verdikken, bijv als je een havermoutpap te dun hebt gemaakt, kun je wat toevoegen, omdat het bindend werk. Ik zou zeggen, een must trij!

Nathalie
Geplaatst op 13 Februari 2022 at 19:17

Dit is zo geweldig fijn product,vooral met het recept voor een soort cake met appel maar als je eenmaal de smaak te pakken heb is er zoveel mee te doen,dus raadt het iedereen aan.

Heleen
Geplaatst op 13 December 2021 at 10:42

Fijn product, heb er een appeltaart mee gebakken die goed gelukt is, luchtig en toch ook stevig en knapperig. Smaak is neutraal.

Debby
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Wat een heerlijke meel!! We hebben er al koekjes en pannekoeken van gebakken. Ze smaakte heerlijk!

Marjo
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Wat een fijn product! Eindelijk weer eens pannenkoeken gegeten na al die jaren, heb al wel ooit eens andere alternatieven geprobeerd, maar dit product is ver uit het beste bevallen!

Anna M
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Geweldig product. Ik gebruik het in mijn eigen brood recept, gecombineerd met amandelmeel en verschillende zaden. Omdat het goed opdroogt (uitzet) is het een goede combi met het nog vochtige overblijfsel van het zelf notenmelk maken (in de ChufaMix). Ik vind het ook lekkerder dan kokosmeel, dat ik wat droog vind smaken. Fijn!

Ria
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Direct gebruikt voor een heerlijke taart. lekkere smaak en voordelig in gebruik.

Ritaveldmaat.nl
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

In combinatie met de Chufameel leverde dit een hele lekkere aparte smaak!

Annemarie Mulder
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Het is wel even wennen aan de smaak! Echt onbekend. Met appel en kaneel vind ik het nog het lekkerst. Wel een gezond alternatief voor gluten.

Linda
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Mijn vaste pannenkoekenmeel. Ik probeer zelf wel eens een ander recept met ander bakbananenmeel, maar deze is de lekkerste en bakt het fijnst. Heerlijk om weer pannenkoeken te kunnen eten.

Rina
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Nog niet gebruikt

Ruth
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Super lekker dit product en de beste groene bakbananenmeel die er is. Maar jammer dat de houdbaarheidsdatum maar kort was namelijk nog geen 2 maanden.

Olga
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Veel mogelijkheden, geeft weinig smaak die te bepalend zou kunnen zijn. Jammer dat dit product in onze keuken zo weinig bekend is en in recepten niet genoemd wordt als alternatief.

Sandbergen
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Top! De pannenkoeken ervan smaken geweldig.

Priscilla
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Dit bananenmeel is super lekker om pannenkoeken van te maken. Gewone pannenkoeken lukken me niet om meer dan 1 te maken, deze lukken allemaal.
De pannenkoek smaakt echt overheerlijk en zou geen gewone pannenkoeken meer willen maken.

Loes
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijk voor pannenkoeken!

lutgarde
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

lekkere pannenkoeken ermee gemaakt, smakelijk alternatief voor glutenvrij

Mar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijk en goed alternatief voor tarwemeel en ik vind het fijner dan andere alternatieven omdat het ook elastisch Is en mn pannekoek bij het bakken niet uit elkaar valt

Lily
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Voor mij een nieuw product waar ik erg benieuwd naar was. Na wat experimenteren heb ik er een zeer geslaagde kruidkoek mee gebakken. Het recept staat hier: https://www.suikerbom.nl/2020/11/07/kruidkoek-van-bakbananenmeel/
Het klopt dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Met slechts 70 gram bakte ik een kruidkoek waar ik 12 plakken van kon snijden.

mar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

erg fijn bakken met dit meel voor pannenkoeken, ik mix het met ander meel zoals speltmeel of amandelmeel en met havermelk of kokosmelk

S.
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijke pannenkoeken mee gemaakt! En handig dat het recept achterop de verpakking staat.

Gerda
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Heerlijk produkt.

Belia Rombout
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Lekkere snelle pannenkoeken

Y.Kempenaar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Prima basis voor brood/krackers.
Ik gebruik dit graag in mijn paleo menu.

Heb je vragen over dit product?
Of heb je hulp nodig bij het bestellen? Voel je vrij om contact op te nemen met onze klantenservice via [email protected] of bel +31 853030730. We helpen je graag!

Gerelateerde producten

Bakbananenmeel - 400g is

Heb je vragen over dit product?
Of heb je hulp nodig bij het bestellen? Voel je vrij om contact op te nemen met onze klantenservice via [email protected] of bel +31 853030730. We helpen je graag!

Recent bekeken

beste keus
Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g
Puur Mieke
Bakbananenmeel - 400g
Bakbananenmeel is een glutenvrij meel, waar onder andere brood, taarten en panne...
6,19 5,68

Specificaties

Artikelnummer
256016
4.9/5
4.9 sterren op basis van 32 beoordelingen
32 beoordelingen
Margriet De Bruyne-Leunis
Geplaatst op 9 Februari 2024 at 02:43

Heel lekker, en zwaar je kunt er niet zo veel van eten, echtgenoot hij miste er suiker in, maar ik mag dat niet eten wegens ziekte.
Zal het zeker nog eens bestellen.

Petulia
Geplaatst op 8 Februari 2024 at 10:39

Ik heb er de appelcake van gemaakt naar recept van puur Mieke. Overheerlijk

Cynthia
Geplaatst op 2 Januari 2024 at 19:23

Ik maak er mini pancakes van is makkelijker om om te draaien
Eens afgekoeld wel wat stug maar even opwarmen en is weer goed, ik doe stevia Ipv suiker erin

Hilde
Geplaatst op 13 November 2023 at 22:02

Fijn meel om mee te bakken

Cato
Geplaatst op 14 Augustus 2023 at 14:48

Ik ben begonnen aan een auto- immuundieet en vond het aanvankelijk veel te moeilijk vol te houden omdat ik steeds honger had. Met het bakbananenmeel kan ik heerlijke pannenkoeken maken, koekjes, … bovendien heb ik het idee dat ik ondanks de hoge koolhydraten, niks bij kom in gewicht, integendeel zelfs. Zo blij dat ik dit gevonden heb, samen met andere heerlijkheden op de website van Puur Mieke!

Angela
Geplaatst op 17 Juli 2023 at 22:37

Oooo wat zijn de pannenkoeken van bakbanaanmeel lekker en smaakvol! Ik bak ze het liefst elke week.

Karin van de Merwe
Geplaatst op 7 Juli 2023 at 19:08

Fijn meel voor lekkere pannenkoeken!
Hier het liefst met dunne schijfjes appel en kaneel erin.

Cherron
Geplaatst op 6 Juni 2023 at 21:26

Ik ben heel blij met de bakmeel. Verschillende melen al gebruikt voor het maken van pannenkoeken maar helaas nog niet de juiste gevonden en nu wel! Zelfs met alleen water aanmaken was het prima te doen. Fijn! Dankjewel puur Mieke voor deze tip!

Maartje
Geplaatst op 4 April 2023 at 20:52

Heerlijk! Zeker 5 sterren!
Ik vind het een fijn en veelzijdig meel. Heerlijk voor zachte koekjes of pannenkoeken of wraps (zonder ei). Ik vind het ook lekker te combineren met andere meelsoorten.
Het is ook ideaal om iets te verdikken, bijv als je een havermoutpap te dun hebt gemaakt, kun je wat toevoegen, omdat het bindend werk. Ik zou zeggen, een must trij!

Nathalie
Geplaatst op 13 Februari 2022 at 19:17

Dit is zo geweldig fijn product,vooral met het recept voor een soort cake met appel maar als je eenmaal de smaak te pakken heb is er zoveel mee te doen,dus raadt het iedereen aan.

Heleen
Geplaatst op 13 December 2021 at 10:42

Fijn product, heb er een appeltaart mee gebakken die goed gelukt is, luchtig en toch ook stevig en knapperig. Smaak is neutraal.

Debby
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Wat een heerlijke meel!! We hebben er al koekjes en pannekoeken van gebakken. Ze smaakte heerlijk!

Marjo
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Wat een fijn product! Eindelijk weer eens pannenkoeken gegeten na al die jaren, heb al wel ooit eens andere alternatieven geprobeerd, maar dit product is ver uit het beste bevallen!

Anna M
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Geweldig product. Ik gebruik het in mijn eigen brood recept, gecombineerd met amandelmeel en verschillende zaden. Omdat het goed opdroogt (uitzet) is het een goede combi met het nog vochtige overblijfsel van het zelf notenmelk maken (in de ChufaMix). Ik vind het ook lekkerder dan kokosmeel, dat ik wat droog vind smaken. Fijn!

Ria
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:37

Direct gebruikt voor een heerlijke taart. lekkere smaak en voordelig in gebruik.

Ritaveldmaat.nl
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

In combinatie met de Chufameel leverde dit een hele lekkere aparte smaak!

Annemarie Mulder
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Het is wel even wennen aan de smaak! Echt onbekend. Met appel en kaneel vind ik het nog het lekkerst. Wel een gezond alternatief voor gluten.

Linda
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Mijn vaste pannenkoekenmeel. Ik probeer zelf wel eens een ander recept met ander bakbananenmeel, maar deze is de lekkerste en bakt het fijnst. Heerlijk om weer pannenkoeken te kunnen eten.

Rina
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Nog niet gebruikt

Ruth
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Super lekker dit product en de beste groene bakbananenmeel die er is. Maar jammer dat de houdbaarheidsdatum maar kort was namelijk nog geen 2 maanden.

Olga
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Veel mogelijkheden, geeft weinig smaak die te bepalend zou kunnen zijn. Jammer dat dit product in onze keuken zo weinig bekend is en in recepten niet genoemd wordt als alternatief.

Sandbergen
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Top! De pannenkoeken ervan smaken geweldig.

Priscilla
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Dit bananenmeel is super lekker om pannenkoeken van te maken. Gewone pannenkoeken lukken me niet om meer dan 1 te maken, deze lukken allemaal.
De pannenkoek smaakt echt overheerlijk en zou geen gewone pannenkoeken meer willen maken.

Loes
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijk voor pannenkoeken!

lutgarde
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

lekkere pannenkoeken ermee gemaakt, smakelijk alternatief voor glutenvrij

Mar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijk en goed alternatief voor tarwemeel en ik vind het fijner dan andere alternatieven omdat het ook elastisch Is en mn pannekoek bij het bakken niet uit elkaar valt

Lily
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Voor mij een nieuw product waar ik erg benieuwd naar was. Na wat experimenteren heb ik er een zeer geslaagde kruidkoek mee gebakken. Het recept staat hier: https://www.suikerbom.nl/2020/11/07/kruidkoek-van-bakbananenmeel/
Het klopt dat je er maar heel weinig van nodig hebt. Met slechts 70 gram bakte ik een kruidkoek waar ik 12 plakken van kon snijden.

mar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

erg fijn bakken met dit meel voor pannenkoeken, ik mix het met ander meel zoals speltmeel of amandelmeel en met havermelk of kokosmelk

S.
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:36

Heerlijke pannenkoeken mee gemaakt! En handig dat het recept achterop de verpakking staat.

Gerda
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Heerlijk produkt.

Belia Rombout
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Lekkere snelle pannenkoeken

Y.Kempenaar
Geplaatst op 15 Oktober 2021 at 14:35

Prima basis voor brood/krackers.
Ik gebruik dit graag in mijn paleo menu.

Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Beoordeel Puur Mieke Bakbananenmeel - 400g

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!