Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 01-09-2021

Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

Heb je nog wat appels en pruimen liggen die eigenlijk vandaag nog op moeten? Mak er dan deze heerlijke glutenvrije crumble mee. Heerlijk geurend en warm uit de oven, een echte verwennerij.

Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
Recepten

Wat heb je nodig?

Variatietip: maak deze crumble ook eens met appel en rabarber, ook een heerlijke combi! Zie hieronder de benodigde ingrediënten daarvoor.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt de kokosolie en laat hem iets afkoelen. 

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, zonnebloempitten, kaneel en het zout. Roer de iets afgekoelde kokosolie erdoor, maar bewaar een klein beetje en vet hiermee de vorm voor de crumble in.

Meng alles tot een kruimelig mengsel.

Snijd de appels, pruimen en dadels in kleine stukjes en leg deze in de vorm. Verdeel het kruimel-mengsel erover en zet de vorm op een met bakpapier beklede bakplaat helemaal onderin de oven.

Bak de crumble 40 minuten onderin de oven.

Verplaats de crumble dan naar iets boven het midden van de oven en bak hem nog 10 minuten.

VARIATIE MET RABARBER:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Smelt de kokosolie en laat hem iets afkoelen. 

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, zonnebloempitten, kaneel en het zout. Roer de iets afgekoelde kokosolie erdoor, maar bewaar een klein beetje en vet hiermee de vorm voor de crumble in.

Meng alles tot een kruimelig mengsel.

Snijd 500gram rabarber in kleine stukken en doe deze in een steelpan samen met 1tl vanille extract, 100gr palmsuiker, rasp van 1 citroen en 1 el citroensap. Laat dit ongeveer 5 minuten koken tot de rabarber zachter is geworden.

Snijd de appels en dadels in kleine stukjes en leg deze in de vorm. Voeg daar ook het rabarbermengsel. aan toe en verdeel het kruimel-mengsel erover.

Zet de vorm op een met bakpapier beklede bakplaat helemaal onderin de oven en bak de crumble 40 minuten onderin de oven.

Verplaats de crumble dan naar iets boven het midden van de oven en bak hem nog 10 minuten.

Eet de crumble warm, zo of met een schep plantaardige yoghurt, kwark of ijs of laat hem afkoelen en eet hem koud.

Appel, Rabarber, Pruimen crumble

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 01-09-2021

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »