Knapperige kaneelkoekjes van Bakbananenmeel

Knapperige kaneelkoekjes van Bakbananenmeel

We hebben een nieuw soort meel in de webwinkel, namelijk meel van groene bakbananen. Ik was hier al een tijdje in het buitenland naar op zoek, toen ik Femke's foodies tegenkwam.

Een leuke spontane meid die op haar vakantie in Kaap Verdië bakbananenmeel tegenkwam. Ze is gaan kijken hoe ze het het beste kon importeren en nu hebben wij er met zijn allen profijt van. Ze heeft daarnaast ook lekkere recepten waarin ze de bakbananenmeel in verwerkt.500 g transp 1 

Wat is nu het grote voordeel van Bakbanaan?

  • Vanwege het hoge resistente zetmeel wat het bevat heeft het een gunstige werking voor je darmflora
  • vanwege het hoge zetmeelgehalte heb je bij het bereiden van recepten minder meel nodig.

Je kunt ongeveer 40% minder meel of bloem gebruiken als wat er in het recept staat vermeld. Dit is even wat omrekenen, bijv. als er in een recept 100 gram meel word gebruikt, kan je nu met 60 gram meel vooruit.

Femke heeft speciaal voor ons een lekker recept bedacht die ik hier op de site mocht plaatsen.

Kaneel Koekjes
 

Ingrediënten (voor ongeveer 8 koekjes):

Overige benodigdheden:

Oven, bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel en eventueel uitsteekvormpjes.
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Smelt de kokosolie en meng met een spatel alle ingrediënten in een mengkom. Zodra je het niet meer goed met de spatel kunt mengen, kun je het met je handen verder kneden. Je moet er met je handen eenvoudig een bal van kunnen maken zonder dat het deeg blijft plakken aan je handen. Blijft het wel plakken? Voeg dan een klein beetje meel toe. Leg het bakpapier op de bakplaat en maak van het deeg koekjes van een paar millimeter dik. Je kunt dit eventueel met behulp van leuke uitsteekvormpjes doen.

Bak de kaneelkoekjes in de oven voor circa 12 minuten of  totdat ze goudbruin zijn. Iedere oven is anders dus het is goed om tussentijds even te controleren of ze niet te snel te bruin worden. Haal de koekjes voorzichtig uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster zodat ze knapperig worden. En dan, smullen maar :-)

Reacties

  1. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

    Hoi Frederike, de GI zit ongeveer op 55. Dus als je het bakt in kokosolie en er genoeg vetten bij eet, valt dat wel mee. Dan word dag gecompenseerd. Groetjes Mieke

  2. Mieke van Eijndhoven Mieke van Eijndhoven

    Jazeker het is net als alle andere producten in de webshop, suikervrij, glutenvrij en lactose- en melkvrij

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed