Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 25-05-2021

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

Verantwoorde cupcakes met chocola en banaan, dat klinkt toch heerlijk?

Je hebt voor dit bakrecept geen mixer of keukenmachine nodig, alleen een mengkom en een cupcakevorm. Binnen 15min schuif je deze heerlijke cakejes in de oven en gaat je huis heerlijk ruiken :)

In dit recept wordt ook de nieuwe Sweetening Syrup van Fruitforest gebruikt voor een lekker zoetje aan de cupcake. De zoetstroop is 100% natuurlijk en vegan, gemaakt van slechts 2 ingrediënten. Johannesbrood en appel, verder niets. Een goed alternatief voor honing, agavesiroop en andere zoetstoffen.

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
Recepten

(voor ongeveer 10 cupcakes)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° en vul een cupcakevorm met papieren cupcakevormpjes. 

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, het havermeel en het amandelmeel (of het zonnebloemmeel). Roer de cacao, het zout, de baksoda en de abrikozen door het meel.

Prak in een andere kom de banaan.

Meng de plantaardige melk, de sweetening syrup en de appelazijn met de geprakte banaan. Roer het plantaardige melk-mengsel door het meelmengsel totdat alles gemengd is.

Schep het beslag in de vormpjes, zorg dat ze voor ongeveer ⅔ gevuld zijn.

Zet de cupcakes iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Chocolade cupcakes geserveerd op tafel

Smakelijk!

Handtekening Maartje bedenker recept

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 25-05-2021

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »