Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

Verantwoorde cupcakes met chocola en banaan, dat klinkt toch heerlijk?

Je hebt voor dit bakrecept geen mixer of keukenmachine nodig, alleen een mengkom en een cupcakevorm. Binnen 15min schuif je deze heerlijke cakejes in de oven en gaat je huis heerlijk ruiken :)

In dit recept wordt ook de nieuwe Sweetening Syrup van Fruitforest gebruikt voor een lekker zoetje aan de cupcake. De zoetstroop is 100% natuurlijk en vegan, gemaakt van slechts 2 ingrediënten. Johannesbrood en appel, verder niets. Een goed alternatief voor honing, agavesiroop en andere zoetstoffen.

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
Recepten

(voor ongeveer 10 cupcakes)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° en vul een cupcakevorm met papieren cupcakevormpjes. 

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, het havermeel en het amandelmeel (of het zonnebloemmeel). Roer de cacao, het zout, de baksoda en de abrikozen door het meel.

Prak in een andere kom de banaan.

Meng de plantaardige melk, de sweetening syrup en de appelazijn met de geprakte banaan. Roer het plantaardige melk-mengsel door het meelmengsel totdat alles gemengd is.

Schep het beslag in de vormpjes, zorg dat ze voor ongeveer ⅔ gevuld zijn.

Zet de cupcakes iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Chocolade cupcakes geserveerd op tafel

Smakelijk!

Handtekening Maartje bedenker recept

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »