• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

Verantwoorde cupcakes met chocola en banaan, dat klinkt toch heerlijk?

Je hebt voor dit bakrecept geen mixer of keukenmachine nodig, alleen een mengkom en een cupcakevorm. Binnen 15min schuif je deze heerlijke cakejes in de oven en gaat je huis heerlijk ruiken :)

In dit recept wordt ook de nieuwe Sweetening Syrup van Fruitforest gebruikt voor een lekker zoetje aan de cupcake. De zoetstroop is 100% natuurlijk en vegan, gemaakt van slechts 2 ingrediënten. Johannesbrood en appel, verder niets. Een goed alternatief voor honing, agavesiroop en andere zoetstoffen.

Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
Recepten

(voor ongeveer 10 cupcakes)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° en vul een cupcakevorm met papieren cupcakevormpjes. 

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, het havermeel en het amandelmeel (of het zonnebloemmeel). Roer de cacao, het zout, de baksoda en de abrikozen door het meel.

Prak in een andere kom de banaan.

Meng de plantaardige melk, de sweetening syrup en de appelazijn met de geprakte banaan. Roer het plantaardige melk-mengsel door het meelmengsel totdat alles gemengd is.

Schep het beslag in de vormpjes, zorg dat ze voor ongeveer ⅔ gevuld zijn.

Zet de cupcakes iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 25 / May / 2021

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »