Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
Reacties: 0
(voor ongeveer 10 cupcakes)
Wat heb je nodig?
- 120 g bakbananenmeel
- 100 g havermeel (of gemalen havermout)
- 100 g amandelmeel of zonnebloemmeel (van gemalen zonnebloempitten)
- 10 g cacao
- 2 g keltisch zeezout
- 5 g baksoda
- 50 g ongezwavelde abrikozen
- 1 banaan
- 300 ml plantaardige melk
- 4 el fruit forest sweetening syrup
- 2 tl appelazijn
- Cupcakevorm
- Papieren cupcakevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180° en vul een cupcakevorm met papieren cupcakevormpjes.
Meng in een ruime kom het bakbananenmeel, het havermeel en het amandelmeel (of het zonnebloemmeel). Roer de cacao, het zout, de baksoda en de abrikozen door het meel.
Prak in een andere kom de banaan.
Meng de plantaardige melk, de sweetening syrup en de appelazijn met de geprakte banaan. Roer het plantaardige melk-mengsel door het meelmengsel totdat alles gemengd is.
Schep het beslag in de vormpjes, zorg dat ze voor ongeveer ⅔ gevuld zijn.
Zet de cupcakes iets boven het midden in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Smakelijk!