thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 21-01-2020

Zaden en pittenbrood van Bakbananenmeel

Wist je dat je van Bakbananenmeel ook een heerlijk zaden en pittenbrood kunt bakken?

Met dit recept kun je een hartig brood bakken, maar ik geef je ook een variatie voor een licht zoet brood dat zonder beleg ook al super lekker is.

Zaden en pittenbrood van Bakbananenmeel
Recepten

Wat heb je nodig?

* Wanneer je de rozijnen en ahornsiroop toevoegt krijgt je brood een licht zoete smaak. Het is dan al lekker om zonder beleg te eten. Gebruik je deze ingrediënten niet in het brood, dan kun je het goed combineren met hartig (en zoet) beleg zoals bijvoorbeeld plakjes avocado.

Bereiding:

Smelt de kokosolie.

Weeg ondertussen alle droge ingrediënten af (ook de zaden, pitten en rozijnen), doe deze in een kom en meng met een lepel goed door elkaar.

Is de kokosolie gesmolten? Vul een 2e kom dan met 500 ml water, de vloeibare kokosolie en eventueel 1 el ahornsiroop. Roer het goed door.

Voeg nu de droge ingrediënten bij het water mengsel en roer dit tot een stevig beslag. Vet een cakeblik in en schep daarin het beslag. Druk het een heel klein beetje aan, maar niet te veel dan blijft het wat luchtiger.

Dek het cakeblik met beslag nu af met bijvoorbeeld een droge theedoel en laat het 2 a 3 uur rusten.

Verwarm dan de oven voor op 180 graden (heteluchtoven oven, onder-en bovenwarmte) en bak het brood voor 30 minuten.

Haal het brood dan uit de oven, leg een vel bakpapier op een ovenrooster, draai daarop het bakblik om en stort het brood op het rooster. Plaats het brood nog eens voor 20 minuten in de oven. Zo bak je de onderkant van het brood ook nog even goed af.

Het brood is klaar als het een beetje hol klinkt als je erop tikt met een lepel.

Laat het brood afkoelen op een rooster en smullen maar!

Zaden en pitten brood in blik  Zaden en pitten brood in blik schuin

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Femke's Foodies

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »