Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 21-01-2020

Zaden en pittenbrood van Bakbananenmeel

Wist je dat je van Bakbananenmeel ook een heerlijk zaden en pittenbrood kunt bakken?

Met dit recept kun je een hartig brood bakken, maar ik geef je ook een variatie voor een licht zoet brood dat zonder beleg ook al super lekker is.

Zaden en pittenbrood van Bakbananenmeel
Recepten

Wat heb je nodig?

* Wanneer je de rozijnen en ahornsiroop toevoegt krijgt je brood een licht zoete smaak. Het is dan al lekker om zonder beleg te eten. Gebruik je deze ingrediënten niet in het brood, dan kun je het goed combineren met hartig (en zoet) beleg zoals bijvoorbeeld plakjes avocado.

Bereiding:

Smelt de kokosolie.

Weeg ondertussen alle droge ingrediënten af (ook de zaden, pitten en rozijnen), doe deze in een kom en meng met een lepel goed door elkaar.

Is de kokosolie gesmolten? Vul een 2e kom dan met 500 ml water, de vloeibare kokosolie en eventueel 1 el ahornsiroop. Roer het goed door.

Voeg nu de droge ingrediënten bij het water mengsel en roer dit tot een stevig beslag. Vet een cakeblik in en schep daarin het beslag. Druk het een heel klein beetje aan, maar niet te veel dan blijft het wat luchtiger.

Dek het cakeblik met beslag nu af met bijvoorbeeld een droge theedoel en laat het 2 a 3 uur rusten.

Verwarm dan de oven voor op 180 graden (heteluchtoven oven, onder-en bovenwarmte) en bak het brood voor 30 minuten.

Haal het brood dan uit de oven, leg een vel bakpapier op een ovenrooster, draai daarop het bakblik om en stort het brood op het rooster. Plaats het brood nog eens voor 20 minuten in de oven. Zo bak je de onderkant van het brood ook nog even goed af.

Het brood is klaar als het een beetje hol klinkt als je erop tikt met een lepel.

Laat het brood afkoelen op een rooster en smullen maar!

Zaden en pitten brood in blik  Zaden en pitten brood in blik schuin

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Femke's Foodies

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-01-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »