Menu
EUR
Bananenbrood van Bakbananenmeel

Bananenbrood van Bakbananenmeel

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Dit smeuïge bananenbrood is goed gevuld met stukjes gedroogde abrikoos en knapperige pompoenpitten.

Heb je nog 3 rijpe bananen liggen? Bestel dan vandaag nog ons Bakbananenmeel en bak dit weekend nog deze heerlijke gezonde cake :)

(voor een cakevorm van 25 x 10 cm)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

Meng in een ruime kom het bakbananenmeel met het havermeel, de baksoda, het zout, de kaneel en de gember. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en roer ze samen met de pompoenpitten door het meel.

Voeg het lijnzaad (zelf even breken in een vijzel of keukenmachine), de plantaardige room, het citroensap en de citroenrasp toe en meng alles goed.

Prak in een ruime kom de bananen met een vork (leg een stukje apart voor de decoratie) en voeg ook deze toe aan het mengsel.

Roer het door tot alles goed gemengd is en schep het dan in de cakevorm. Leg wat plakjes banaan bovenop de cake voor een mooi effect.

Bak het bananenbrood in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat het 10 minuten afkoelen in de vorm, haal het dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.

Gebakken bananenbrood met ingrediënten

 

handtekening maartje bedenker recept


Reacties (0)

gravatar
Riet Leijs
Geplaatst op 2021-11-29 15:43:45
Heerlijk ik heb het bananen brood vandaag gebakken.
Ik heb er wel nog wat sesam zaadjes en kastanjemeel aan toegevoegd.
En kokosroom ipv amandelmelk.
Echt voor herhaling vatbaar.
Dank je wel voor het recept.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!