Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

Nu 10% korting op alles met de code BIO2022

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 14-03-2022

Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag :) Dat vraagt natuurlijk om een lekker recept. Deze keer geen traditionele pannenkoek, maar een hartige versie gemaakt van glutenvrij kikkererwtenmeel.

In het beslag voegen we ook nog een beetje Italiaanse kruiden toe voor een echt feestje op je bord.

Wist je dat je kikkererwtenmeel ook makkelijk zelf kunt maken? Maal hiervoor gedroogde kikkererwten in een hogesnelheidsblender fijn tot meel. Met de kikkererwten van ons eigen label heb je dan ook gelijk een biologisch meel.

Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
Recepten

(voor ongeveer 6 pannenkoeken)

Wat heb je nodig?

Voor de pannenkoeken:

Voor de bloemkool:

Bereiding:

Meng voor de pannenkoeken het kikkererwtenmeel met de Italiaanse kruiden en het zout. Roer er de olijfolie en het water door het kikkererwtenmeel en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt.

Dek het beslag af en laat het minimaal 30 minuten rusten, het zal dan wat dikker worden.

Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de uien in halve ringen.

Meng in een ruime kom de balsamico-azijn met de olijfolie, de oregano en peper en zout naar smaak.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles goed, zodat de bloemkoolroosjes bedekt zijn met het balsamico-olie-mengsel. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bloemkoolroosjes in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Schep de rozijnen door de geroosterde bloemkool.

Verhit een koekenpan, schenk er een klein beetje olijfolie in en schep er een flinke lepel beslag in. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak hem tot hij aan beide kanten goudbruin is.

Houd de pannenkoek warm en bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Serveer de pannenkoeken met wat sla, de geroosterde bloemkool en wat crème met balasamico-azijn.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »