thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 14-03-2022

Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

Afgelopen vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag :) Dat vraagt natuurlijk om een lekker recept. Deze keer geen traditionele pannenkoek, maar een hartige versie gemaakt van glutenvrij kikkererwtenmeel.

In het beslag voegen we ook nog een beetje Italiaanse kruiden toe voor een echt feestje op je bord.

Wist je dat je kikkererwtenmeel ook makkelijk zelf kunt maken? Maal hiervoor gedroogde kikkererwten in een hogesnelheidsblender fijn tot meel. Met de kikkererwten van ons eigen label heb je dan ook gelijk een biologisch meel.

Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
Recepten

(voor ongeveer 6 pannenkoeken)

Wat heb je nodig?

Voor de pannenkoeken:

Voor de bloemkool:

Bereiding:

Meng voor de pannenkoeken het kikkererwtenmeel met de Italiaanse kruiden en het zout. Roer er de olijfolie en het water door het kikkererwtenmeel en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt.

Dek het beslag af en laat het minimaal 30 minuten rusten, het zal dan wat dikker worden.

Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de uien in halve ringen.

Meng in een ruime kom de balsamico-azijn met de olijfolie, de oregano en peper en zout naar smaak.

Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng alles goed, zodat de bloemkoolroosjes bedekt zijn met het balsamico-olie-mengsel. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de bloemkoolroosjes in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Schep de rozijnen door de geroosterde bloemkool.

Verhit een koekenpan, schenk er een klein beetje olijfolie in en schep er een flinke lepel beslag in. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak hem tot hij aan beide kanten goudbruin is.

Houd de pannenkoek warm en bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

Serveer de pannenkoeken met wat sla, de geroosterde bloemkool en wat crème met balasamico-azijn.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 14-03-2022

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »