- beste keus
- Aan verlanglijst toevoegen

Kikkererwten zijn een stuk groter van formaat dan de normale erwt. Wij zijn voornamelijk bekend met kikkererwten door Arabische en Noord-Afrikaanse gerechten, waar ze vaak gebruikt worden in een humus, falafel, soep of salade. Bekijk voor inspiratie dit heerlijke recept van Zoete-Aardappel met lente-ui puree en knapperige kikkererwten.
De kikkererwt werd voor het eerst geteeld in Anatolië meer dan 8000 jaar geleden. Vanuit dat gebied is de kikkererwt verspreid richting India en het Middellands-Zeegebied. Nu zijn ze gedroogd te koop als 100% biologisch product van Puur Mieke.
Week de bonen 8-12 uur in water. Kook ze daarna in 1,5 á 2 uur gaar. Gebruik ongeveer 80-100 gram rauwe peulvruchten per persoon.
Bewaar in een afgesloten verpakking op een droge, koele en donkere plek.
100% Biologische Kikkererwten
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda's, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 1.336 kJ / 319 kcal |
Vet | 0,6 g |
- waarvan verzadigd | < 0,1 g |
Koolhydraten | 69,8 g |
- waarvan suikers | 53,4 g |
Vezels | 8,1 g |
Eiwitten | 3,8 g |
Zout | 0,03 g |
800g
Italië
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.