Zoete aardappel met lente-ui puree en knapperige kikkererwten

Zoete aardappel met lente-ui puree en knapperige kikkererwten

Een top recept voor bij de bbq of als vullende lunch. De knapperige kikkererwten met Mexicaanse kruiden geven dit gerecht een fijne bite. Tip: maak wat extra kikkererwten, want deze zijn ook super lekker als snack.

(bijgerecht voor 2-4 personen)

 

Wat heb je nodig?

 

Bereiding:

Zorg dat de kikkererwten goed droog zijn en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ze met 1 theelepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en stel de oven in op 170°C. Rooster de kikkererwten zo’n 20 minuten en schep ze af en toe om.

 

Meng na 20 minuten de harissakruiden door de kikkererwten en bak de kikkererwten nog ongeveer 10 minuten, tot ze knapperig zijn.

 

Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden. Giet 2 eetlepels olijfolie op een met bakpapier beklede bakplaat, leg hier de zoete aardappelhelften met het snijvlak naar beneden op en schuif ze een beetje heen en weer, zodat het hele snijvlak met olie bedekt is. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 220°C.

 

Rooster de zoete aardappelhelften 20 tot 30 minuten, tot het snijvlak goudbruin is en het vruchtvlees zacht en gaar. Laat de zoete aardappelhelften wat afkoelen, draai ze om en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit.

Snijd de lente-uitjes in ringetjes en prak ze door het vruchtvlees van de zoete aardappel. Breng de puree op smaak met peper en zout.

 

Schep de puree weer in de aardappelhelften en zet de aardappelhelften nog even terug in de warme oven, zodat ze weer even goed warm kunnen worden.

Snijd ondertussen de schil van de ingelegde citroen heel fijn en roer hem door de yoghurt.

 

Leg de zoete aardappels op een schaal of borden, verdeel de harissakikkererwten erover en serveer de yoghurt met ingelegde citroen erbij.

 

 

Smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed