Menu
EUR
Boerenkoolsalade  met appel en bietjes

Boerenkoolsalade met appel en bietjes

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Wist je dat boerenkool een echte Hollandse superfood is? Deze groente met hoge voedingswaarde bevat veel vitamine C, maar ook Mangaan, Calcium en IJzer. Het is rijk aan vezels en naast dat je er een lekkere stamppot mee kunt maken is het ook een lekkere groente voor een salade.

Dit recept bevat een heerlijke combinatie van boerenkool, bietjes, appel, dadel, zonnebloempitjes en de tahindressing.

Bijgerecht voor 2-3 personen

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Doe de boerenkool in een ruime schaal (als je de boerenkool niet rauw wilt/kunt eten overgiet hem dan eerst kort met kokend water zodat hij geblancheerd is).

Snijd de bieten en appel in blokjes van ongeveer ½ x ½ cm en verdeel ze over de boerenkool. Verwijder de pit uit de dadels, snijd ze in stukjes en voeg ze aan de salade toe. Schep vervolgens de salade om, zodat alles goed gemengd is.

Strooi de zonnebloempitten over de salade. Meng de tahin met de olijfolie, de ahornsiroop, het citroensap, het water en peper en zout naar smaak.

Sprenkel een deel van de dressing over de salade en geef de rest er apart bij, zodat iedereen hem naar smaak kan toevoegen aan de salade.

Boerenkoolsalade met appel en bietjes op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje


Reacties (0)

gravatar
godin
Geplaatst op 2020-01-12 17:08:40
Hallo, Boerenkool als salade. Ik heb ooit in amsterdam geleerd en meegewerkt,in een raw food winkel dat boerenkool rauw eten alleen mogelijk is ,wanneerke diteen half uur lang met olie en pijnboompitten fijngemaakt,masseerd en kneed met je handen. anders verteerd het absoluut niet,in onze maag.
-
@Godin bedankt voor je bericht. Wij zijn hiervan niet op de hoogte, maar hebben het recept iets aangepast zodat je hem ook kunt maken met geblancheerde boerenkool.
Smakelijk!
gravatar
Marja
Geplaatst op 2020-01-10 12:56:46
Lijkt mij een heerlijke salade. Heb alleen geen Tahin in huis, maar wel sesamzaadjes... kan ik de Tahin vervangen door die zaadjes of kan het vervangen worden door iets anders?
Bedankt voor het recept!
Marja
-
@Marja, dit hebben wij zelf nog niet geprobeerd, dus of je het kunt vervangen zou je even moeten proberen. Tahin is gemaakt van gemalen sesamzaadjes, dus misschien kun je de zaadjes wat fijnmaken in bijvoorbeeld een vijzel?
Succes en smakelijk!
gravatar
Sandra Robben
Geplaatst op 2020-01-09 22:39:27
Dat klinkt heel lekker! Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Is dit een volledige maaltijd of meer een lunch of bijgerecht?
-
@Sandra, dit is een salade/bijgerecht voor ongeveer 2-3 personen. Als je het maakt voor 1 persoon is het wellicht vullend genoeg als volledige maaltijd.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!