Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 30-06-2020

Vegan Scones

Een makkelijk bakrecept om lekker van te snoepen bij een kopje thee. Dit typisch Engelse broodje smaakt heerlijk met wat fruidspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

De scones maak je eenvoudig met de meelmix van The Other Foods. Deze glutenvrije mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Vegan Scones
Recepten

Voor ongeveer 10 scones.

Wat heb je nodig?

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220°C.

Meng in een ruime kom de meelmix met het bakpoeder, het zuiveringszout, de kokosbloesemsuiker en het zout.

Snijd de kokosolie in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel. Wrijf met de vingertoppen de kokosolie door het meel zodat een kruimelig mengsel ontstaat. 

Voeg aan dit mengsel 100 ml havermelk en de appelazijn toe en meng dit met een spatel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de havermelk toe en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg niet te lang dit komt de structuur van de scones te goede.

Als je een samenhangend deeg hebt, leg het dan op een licht met meelmix bestoven werkblad en druk het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een deegsteker of een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones 12 tot 15 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Laat ze op een rooster afkoelen en serveer ze met bijvoorbeeld een lekkere fruitspread of met dikke plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

glutenvrije vegan scones

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

  • Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool
    14-03-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Kikkererwten Pannenkoeken met Italiaanse bloemkool

  • Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit
    28-02-2022

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Chili sin carne met spruitjes, aubergine en jackfruit

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »