Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 30-06-2020

Vegan Scones

Een makkelijk bakrecept om lekker van te snoepen bij een kopje thee. Dit typisch Engelse broodje smaakt heerlijk met wat fruidspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

De scones maak je eenvoudig met de meelmix van The Other Foods. Deze glutenvrije mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Vegan Scones
Recepten

Voor ongeveer 10 scones.

Wat heb je nodig?

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220°C.

Meng in een ruime kom de meelmix met het bakpoeder, het zuiveringszout, de kokosbloesemsuiker en het zout.

Snijd de kokosolie in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel. Wrijf met de vingertoppen de kokosolie door het meel zodat een kruimelig mengsel ontstaat. 

Voeg aan dit mengsel 100 ml havermelk en de appelazijn toe en meng dit met een spatel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de havermelk toe en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg niet te lang dit komt de structuur van de scones te goede.

Als je een samenhangend deeg hebt, leg het dan op een licht met meelmix bestoven werkblad en druk het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een deegsteker of een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones 12 tot 15 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Laat ze op een rooster afkoelen en serveer ze met bijvoorbeeld een lekkere fruitspread of met dikke plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

glutenvrije vegan scones

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 30-06-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »