• Gratis verzending v.a. € 35,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4724 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2020

€0,00

Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

Vegan Scones

Een makkelijk bakrecept om lekker van te snoepen bij een kopje thee. Dit typisch Engelse broodje smaakt heerlijk met wat fruidspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

De scones maak je eenvoudig met de meelmix van The Other Foods. Deze glutenvrije mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Vegan Scones
Recepten

Voor ongeveer 10 scones.

Wat heb je nodig?

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220°C.

Meng in een ruime kom de meelmix met het bakpoeder, het zuiveringszout, de kokosbloesemsuiker en het zout.

Snijd de kokosolie in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel. Wrijf met de vingertoppen de kokosolie door het meel zodat een kruimelig mengsel ontstaat. 

Voeg aan dit mengsel 100 ml havermelk en de appelazijn toe en meng dit met een spatel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de havermelk toe en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg niet te lang dit komt de structuur van de scones te goede.

Als je een samenhangend deeg hebt, leg het dan op een licht met meelmix bestoven werkblad en druk het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een deegsteker of een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.

Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones 12 tot 15 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Laat ze op een rooster afkoelen en serveer ze met bijvoorbeeld een lekkere fruitspread of met dikke plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

glutenvrije vegan scones

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

  • Kerstkoekjes Bakbananenmeel
    08 / Dec / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Kerstkoekjes Bakbananenmeel

  • Pompoenkoek met witte bonenspread
    30 / Nov / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Pompoenkoek met witte bonenspread

  • Speculaascake met pitten en zaden
    21 / Oct / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Speculaascake met pitten en zaden

  • Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Courgette Spaghetti met Venkel en Pompoenpit

  • Pompoensoep met Miso en Aubergine
    28 / Sep / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Pompoensoep met Miso en Aubergine

  • Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
    18 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

  • Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat
    17 / Aug / 2020

    Mieke Hendriks - 30 / Jun / 2020

    Gevulde kastanjechampignons met tuinbonen en tomaat

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »