• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.6met 4827 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

Vegan omelet met hummus, geroosterde aubergine en tomaat

Superleuk vegan omelet recept op basis van kikkererwtenmeel. Zeker qua uiterlijk en structuur komt deze vegan en glutenvrije ‘omelet’ dicht in de buurt van een echte omelet!

Vegan omelet met hummus, geroosterde aubergine en tomaat
Recepten

Recept voor 2 omeletten, hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen.

Wat heb je nodig:

Meng in een hoge mengbeker het kikkererwtenmeel met het zout en het zuiveringszout/bakzout. Voeg het water en de azijn toe en roer alles goed door elkaar, het mengsel heeft ongeveer dezelfde dikte als losgeklopte eieren.

Laat het beslag minimaal een half uur staan.

Snijd ondertussen de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd de plakjes in vieren. Verdeel de aubergineplakjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 225°C. Rooster de aubergine zo’n 20 minuten aan de ene kant, tot de stukjes goudbruin zijn. Draai de stukjes om en rooster ze aan de andere kant nog zo’n 10 minuten, tot ze ook aan deze kant goudbruin zijn.

Bestrooi de auberginestukjes met oregano.

Snijd de tomaten elk in 8 partjes. 

Verhit een koekenpan en doe er 1 eetlepel olijfolie in. Schenk de helft van het beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag zich over de hele bodem verspreid. Bak de ‘omelet’ op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin is en goed loslaat van de bodem van de pan.

Draai de omelet voorzichtig om en bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houdt hem eventueel warm in de oven. Bak de tweede omelet op dezelfde manier.

Bestrijk de helft van beide omeletten met hummus. Verdeel hier de gebakken auberginestukjes en de stukjes tomaat over.

Sla de omeletten dubbel en serveer ze als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

vegan omelet

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

  • Groentefriet met zelfgemaakte Hummus
    19 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Groentefriet met zelfgemaakte Hummus

  • Chocolade muffin - Keto Friendly
    14 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Chocolade muffin - Keto Friendly

  • Knolselderijsoep met geroosterde wortels
    05 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 01 / Jul / 2019

    Knolselderijsoep met geroosterde wortels

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »