thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 01-07-2019

Vegan omelet met hummus, geroosterde aubergine en tomaat

Superleuk vegan omelet recept op basis van kikkererwtenmeel. Zeker qua uiterlijk en structuur komt deze vegan en glutenvrije ‘omelet’ dicht in de buurt van een echte omelet!

Vegan omelet met hummus, geroosterde aubergine en tomaat
Recepten

Recept voor 2 omeletten, hoofdgerecht voor 3 tot 4 personen.

Wat heb je nodig:

Meng in een hoge mengbeker het kikkererwtenmeel met het zout en het zuiveringszout/bakzout. Voeg het water en de azijn toe en roer alles goed door elkaar, het mengsel heeft ongeveer dezelfde dikte als losgeklopte eieren.

Laat het beslag minimaal een half uur staan.

Snijd ondertussen de aubergine in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd de plakjes in vieren. Verdeel de aubergineplakjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en stel de oven in op 225°C. Rooster de aubergine zo’n 20 minuten aan de ene kant, tot de stukjes goudbruin zijn. Draai de stukjes om en rooster ze aan de andere kant nog zo’n 10 minuten, tot ze ook aan deze kant goudbruin zijn.

Bestrooi de auberginestukjes met oregano.

Snijd de tomaten elk in 8 partjes. 

Verhit een koekenpan en doe er 1 eetlepel olijfolie in. Schenk de helft van het beslag in de pan en draai de pan zodat het beslag zich over de hele bodem verspreid. Bak de ‘omelet’ op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin is en goed loslaat van de bodem van de pan.

Draai de omelet voorzichtig om en bak ook de andere kant goudbruin. Laat de omelet op een bord glijden en houdt hem eventueel warm in de oven. Bak de tweede omelet op dezelfde manier.

Bestrijk de helft van beide omeletten met hummus. Verdeel hier de gebakken auberginestukjes en de stukjes tomaat over.

Sla de omeletten dubbel en serveer ze als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij.

vegan omelet

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 01-07-2019

    Poffertjes van Bakbananenmeel

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »