Menu
EUR
Spinazielasagne met Oesterzwammen

Spinazielasagne met Oesterzwammen

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Deze week een heerlijk lasagne recept, gemaakt met de glutenvrije lasagnevellen van Rizopia. Deze vellen zijn gemaakt van uitsluitend biologische bruine rijst, rijstzemelen en water.

Pasta gemaakt van rijst komt qua structuur erg in de buurt van tarwepasta. Je kunt er daardoor een goede stevige lasagne mee maken die toch glutenvrij is.

Voor in deze lasagne maak ik ook een vegan ‘roomkaas’. Superlekker in dit recept, maar ook zeker te gebruiken voor bijvoorbeeld een curry of spaghetti. Ik maak deze 'roomkaas' met onder andere zonnebloempitten, havermout en edelgistvlokken. Echt superleuk om zelf te maken.

(hoofdgerecht voor 3 - 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voor de vegan ‘roomkaas’

Voor de lasagne

Bereiding:

Week voor het maken van de ‘roomkaas’ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water.

Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten, het zout, edelgistvlokken, het citroensap en de knoflook in de mengkom van staafmixer, keukenmachine of blender en pureer tot gladde massa.

Snijd de gedroogde tomaat fijn en roer hem samen met de olie van de gedroogde tomaat en de Italiaanse kruiden door de vegan roomkaas. Breng de vegan roomkaas eventueel verder op smaak met zout en/of citroensap.

Schuif de puntpaprika’s op een bakplaat (zonder bakpapier) helemaal bovenin de oven.

Stel de oven in op grillstand en grill de paprika’s 8 minuten aan de ene en dan nog 4 minuten aan de andere kant.

Doe de gegrilde paprika’s daarna in een afsluitbaar bakje en laat ze wat afkoelen.

Snijd de aubergine in korte reepjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Scheur de oesterzwammen in reepjes en leg ze bij de auberginereepjes op de bakplaat. Snijd de ui in halve ringen, snipper de knoflook en meng deze door de aubergine- en oesterzwamreepjes.

Bestrooi de reepjes aubergine en oesterzwam met peper en zout naar smaak en besprenkel ze met 2 eetlepels olie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en rooster de groenten 20 minuten. Schep de groenten om en rooster ze nog 10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Laat ondertussen de spinazie in gedeelten slinken in een ruime pan. Snijd de kalamata-olijven in ringetjes en meng ze met de spinazie.

Ontvel dan de gegrilde paprika’s, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Schep de paprikareepjes om met de aubergine- en oesterzwamreepjes.

De lasagne 'bouwen'

Verdeel 3 lasagnebladen over de bodem van een ingevette ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm.

Verdeel hier de ⅓ van de vegan roomkaas, ⅓ van de geroosterde groenten over en ⅓ van de spinazie over. Leg opnieuw 3 lasagnebladen op de spinazie en verdeel hier weer ⅓ van de vegan roomkaas, de geroosterde groenten en spinazie over.

Maak op dezelfde manier de rest van de lasagnebladen, de vegan roomkaas, de geroosterde groenten en de spinazie op.

Dek de lasagne af met aluminiumfolie of bakpapier, schuif hem iets onder het midden in de oven, stel de oven in op 200°C en bak de lasagne 40 minuten tot hij heet is en de lasagnebladen zacht zijn.

Glutenvrije Lasagne met spinazie en oesterzwammen

Smakelijk!

Handtekening Maartje


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!