Mattisson Edelgistvlokken - 60g - BIO

Biologische Edelgistvlokken hebben een noot-kaas achtige smaak en bevatten B-vitaminen. Ook te gebruiken in een gistvrij dieet!
Artikelnummer:
250043
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bestel binnen:
dan heb je het morgen in huis (mits op voorraad)
€4,10
Incl. btw

Wat is Edelgist?
Gist gedijt op zoete stoffen. Mattisson Edelgist groeit op biologische melasse, een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Hiermee voedt de gist zich tot een zachte substantie. Deze wordt gedroogd en vermalen tot Edelgist vlokken.

Gangbare Edelgist groeit op glucosestroop, sacharose en ammoniak of soortgelijke chemicaliën worden toegevoegd om de gist te laten groeien. Bij biologische gist wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige stoffen. Daardoor groeit de Edelgist langzamer.

Tijdens het fermentatieproces van de Biologische Edelgist ontstaan de in de gist aanwezige mineralen en vitaminen op natuurlijke wijze in plaats van dat deze er synthetisch aan worden toegevoegd.

Ben jij veganist en mis je kaas?
De Edelgistvlokken hebben een nootkaasachtige smaak en zijn direct te gebruiken als veganistische strooikaas. Met dit plantaardige product geef je jouw pasta, gegrilde groenten en salades toch
een kaassmaak mee!

Heb je een gistvrij dieet?
Edelgist is een gedroogde, inactieve gist en prima te gebruiken in een gistvrij dieet.

Gebruik en bewaren
Edelgistvlokken zo min mogelijk verhitten. Geeft een hartige smaak aan pasta, gegrilde groenten en salades ook als vervanger van kaas. Ook lekker in muesli, smoothie of juices. Afgesloten en droog bewaren.

Land van herkomst
Estland

Allergenen vrij 

Ingrediënten
100 % Edelgistvlokken Biologisch.
 
Voedingswaarde per 100 g
Energie 1474 kJ / 352 kcal
Vet 7 g
Waarvan verzadigd 1,2 g
Koolhydraten 25,3 g
Waarvan suikers 12,8
Vezels 31,1 g
Eiwitten 31,9 g
Zout 0,2 g
Thiamine/vitamine B1 1 mg 91%*
Riboflavine/vitamine B2 3 mg 214%*
Niacine/vitamine B3 28 mg 175%*
Panthoteenzuur/vitamine B5 12 mg 200%*
Vitamine B6 1 mg 71%*
Biotine/vitamine H 26 mg 52%*
Foliumzuur/vitamine B11 1460 µg 730%*

* % RI per 100 gram: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).

LET OP! Voedingswaarde op etiket kunnen iets afwijken. De voedingswaarde op de website zijn actueel.

Maak zelf “Parmezaanse kaas” met Edelgistvlokken
Ingrediënten:
4 eetlepels geroosterd sesamzaad
(in de pan roosteren)
2 eetlepels edelgistvlokken
1 eetlepel olijfolie
Snuf Himalaya zeezout

Alle ingrediënten in je keukenmachine!
Strooi jouw zelfgemaakte kaas over onze heerlijke salade uit het vierde magazine van 2019 of bijvoorbeeld over je pasta of geroosterde bloemkool.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »