Menu
EUR
Pompoensoep met Miso en Aubergine

Pompoensoep met Miso en Aubergine

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Regenachtig herfstweer vraagt gewoon om een dampende kom soep. Vandaag heb ik een verassende Pompoensoep voor je met Aubergine. De soep wordt verder op smaak gebracht met Miso en Zeewiervlokken.

Miso is een sojapasta met bruine rijst (ongepasteuriseerd). Heerlijk om door de soep heen te doen voor een hartige smaak. Een traditioneel gefermenteerd sojaproduct (minimaal 12 maanden in 100 jaar oude cederhouten vaten) uit Japan.

Op puurmieke.nl verkopen we bewust geen ongefermenteerde soja omdat ik vanuit mijn opleiding voor Trainer Hormoonfactor heb geleerd dat dit niet gezond voor je is. Gefermenteerde soja is hier een uitzondering op. Fermentatie zorgt namelijk voor de ontwikkeling van gezonde bacteriën die goed zijn voor de darmflora, spijsvertering en immuunsysteem.

(voor 1,6 liter soep)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwijder de zaden en draden uit de pompoen en snijd hem in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de pompoenblokjes 20 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook zachtjes, tot de ui glazig is. Voeg dan de pompoenblokjes en de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat deze kort koken en pureer dan de soep met een staafmixer, roer de miso erdoor en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe deze, samen met de Salade de Pecheur vlokken, de tamari en 2 eetlepels olijfolie in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg ook de geraspte gember toe en roerbak alles zachtjes tot de aubergine gaar en de ui zacht is.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.

Schep de soep in kommen, verdeel er wat van het auberginemengsel over en strooi er nog wat lente-uitjes over.

Smakelijk!

pompoensoep met miso

Handtekening Maartje


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!