• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

Pompoensoep met Miso en Aubergine

Regenachtig herfstweer vraagt gewoon om een dampende kom soep. Vandaag heb ik een verassende Pompoensoep voor je met Aubergine. De soep wordt verder op smaak gebracht met Miso en Zeewiervlokken.

Miso is een sojapasta met bruine rijst (ongepasteuriseerd). Heerlijk om door de soep heen te doen voor een hartige smaak. Een traditioneel gefermenteerd sojaproduct (minimaal 12 maanden in 100 jaar oude cederhouten vaten) uit Japan.

Op puurmieke.nl verkopen we bewust geen ongefermenteerde soja omdat ik vanuit mijn opleiding voor Trainer Hormoonfactor heb geleerd dat dit niet gezond voor je is. Gefermenteerde soja is hier een uitzondering op. Fermentatie zorgt namelijk voor de ontwikkeling van gezonde bacteriën die goed zijn voor de darmflora, spijsvertering en immuunsysteem.

Pompoensoep met Miso en Aubergine
Recepten

(voor 1,6 liter soep)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwijder de zaden en draden uit de pompoen en snijd hem in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de pompoenblokjes 20 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook zachtjes, tot de ui glazig is. Voeg dan de pompoenblokjes en de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat deze kort koken en pureer dan de soep met een staafmixer, roer de miso erdoor en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe deze, samen met de Salade de Pecheur vlokken, de tamari en 2 eetlepels olijfolie in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg ook de geraspte gember toe en roerbak alles zachtjes tot de aubergine gaar en de ui zacht is.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.

Schep de soep in kommen, verdeel er wat van het auberginemengsel over en strooi er nog wat lente-uitjes over.

Smakelijk!

pompoensoep met miso

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 28 / Sep / 2020

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »