Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

i.v.m. drukte bij Postnl kan het zijn dat je pakket vertraging oploopt

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 28-09-2020

Pompoensoep met Miso en Aubergine

Regenachtig herfstweer vraagt gewoon om een dampende kom soep. Vandaag heb ik een verassende Pompoensoep voor je met Aubergine. De soep wordt verder op smaak gebracht met Miso en Zeewiervlokken.

Miso is een sojapasta met bruine rijst (ongepasteuriseerd). Heerlijk om door de soep heen te doen voor een hartige smaak. Een traditioneel gefermenteerd sojaproduct (minimaal 12 maanden in 100 jaar oude cederhouten vaten) uit Japan.

Op puurmieke.nl verkopen we bewust geen ongefermenteerde soja omdat ik vanuit mijn opleiding voor Trainer Hormoonfactor heb geleerd dat dit niet gezond voor je is. Gefermenteerde soja is hier een uitzondering op. Fermentatie zorgt namelijk voor de ontwikkeling van gezonde bacteriën die goed zijn voor de darmflora, spijsvertering en immuunsysteem.

Pompoensoep met Miso en Aubergine
Recepten

(voor 1,6 liter soep)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwijder de zaden en draden uit de pompoen en snijd hem in blokjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220°C en rooster de pompoenblokjes 20 tot 30 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime kookpan en fruit de ui en knoflook zachtjes, tot de ui glazig is. Voeg dan de pompoenblokjes en de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat deze kort koken en pureer dan de soep met een staafmixer, roer de miso erdoor en breng hem verder op smaak met peper en zout.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe deze, samen met de Salade de Pecheur vlokken, de tamari en 2 eetlepels olijfolie in een kleine steelpan en verhit op laag vuur. Voeg ook de geraspte gember toe en roerbak alles zachtjes tot de aubergine gaar en de ui zacht is.

Snijd ondertussen de lente-uitjes in ringetjes.

Schep de soep in kommen, verdeel er wat van het auberginemengsel over en strooi er nog wat lente-uitjes over.

Smakelijk!

pompoensoep met miso

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 28-09-2020

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »