Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing

Wat mij betreft is het geen herfst zonder een lekker pompoenrecept. Dit is een gemakkelijk recept waarbij de pompoen eventjes de oven ingaat, waarna je er in een handomdraai een heerlijke salade van maakt.

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing
Recepten

Lekker als bijgerecht of als warme lunch op een regenachtige dag :)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de draden en snijd dan elk kwart in vier parten.

Verdeel de pompoenparten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de pompoenparten in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.

Meng, terwijl de pompoen in de oven staat, de rozijnen met de rode wijnazijn en laat ze wellen. Snipper vervolgens de lente-uitjes.

Haal de pompoenparten als ze gaar zijn, uit de oven en verdeel ze over een grote schaal.

Giet de rozijnen af en strooi ze over de pompoenparten. Strooi ook de lente-uitjes over de pompoenparten. Strooi tenslotte de oregano over de pompoenparten en sprenkel er de honing over.

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing

Smakelijk eten!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Kruidkoek met amandel en chocolade
    25 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Kruidkoek met amandel en chocolade

  • Energy bars met amandelpasta, dadels en noten
    18 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

  • Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme
    11 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Ovenschotel met spruitjes, kabeljauw, zwarte knoflook en balsamicocreme

  • Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg
    03 / Jan / 2022

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Pompoen gevuld met venkel, paddenstoelen en gedroogde vijg

  • Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten
    13 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Flespompoen gevuld met abrikoos, ingelegde citroen en pompoenpitten

  • Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
    07 / Dec / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)

  • Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg
    30 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Pompoen-haverkoek met witte bonenspread en vijg

  • Kruidnoten van bakbananenmeel
    09 / Nov / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Kruidnoten van bakbananenmeel

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »