• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing

Wat mij betreft is het geen herfst zonder een lekker pompoenrecept. Dit is een gemakkelijk recept waarbij de pompoen eventjes de oven ingaat, waarna je er in een handomdraai een heerlijke salade van maakt.

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing
Recepten

Lekker als bijgerecht of als warme lunch op een regenachtige dag :)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de draden en snijd dan elk kwart in vier parten.

Verdeel de pompoenparten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven en rooster de pompoenparten in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.

Meng, terwijl de pompoen in de oven staat, de rozijnen met de rode wijnazijn en laat ze wellen. Snipper vervolgens de lente-uitjes.

Haal de pompoenparten als ze gaar zijn, uit de oven en verdeel ze over een grote schaal.

Giet de rozijnen af en strooi ze over de pompoenparten. Strooi ook de lente-uitjes over de pompoenparten. Strooi tenslotte de oregano over de pompoenparten en sprenkel er de honing over.

Pompoensalade met rozijnen, lente-ui en honing

Smakelijk eten!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 03 / Oct / 2019

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »