Pepernoten van bakbanenenmeel

Pepernoten van bakbanenenmeel

Ik ben al jaren aan het experimenteren om lekkere, gezonde, pepernoten te krijgen. Nou, het is eindelijk echt gelukt ;)

Ik heb al meerdere pogingen gedaan om pepernoten te bakken, maar telkens miste er voor mijn gevoel iets. Sinds ik bakbananenmeel in huis heb, heb ik me vooorgenomen om hiermee aan de slag te gaan en met een goed resultaat.
Pepernoten, oftewel kruidnoten die ook nog eens goed zijn voor je darmen door het bakbananenmeel ;) Zo word de Sinterklaasperiode wel heel erg leuk.

Wat heb je nodig voor ongeveer 50 pepernoten:
100g Bakbananenmeel
50g kokosolie
40g kokosbloesemsuiker
4tl kokosmelk
2 eetl speculaaskruiden
Snuf Keltisch zeezout  



Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje.

Meng alle droge ingredienten door elkaar in een kom.
Voeg dan de gesmolten kokosolie en de kokosmelk toe.
Roer dit met een lepel tot je een dikke massa krijgt.
Pak nu telkens een klein beetje in je handpalm en kneed het met je vingers en boetseer er een pepernootvorm van.

Doordat er geen gluten inzitten, plakt het minder en kun je het deeg niet rollen tot balletjes.

Leg de bolletjes op het bakpapier op de bakplaat en bak het 15 min in de oven op 175
graden. Als je ze uit de oven haalt voelen ze nog zacht, maar als ze afgekoelt zijn, worden ze knapperiger.

Veel plezier met maken en proef ook eens van het deeg en kijk of het al naar je zin is, je kunt er natuurlijk altijd naar smaak meer suiker, speculaaskruiden of kokosmelk toevoegen.



Reacties

  1. Margo Margo

    Wij zijn nog aan het twijfelen...... We vonden ze erg poederachtig uit elkaar vallen bij het eten. De smaak was wel goed.

  2. Mieke Hendriks Mieke Hendriks

    Hoi Ingrid, wat leuk dat je zo'n reactie achterlaat, hier thuis waren ze ook echt goedgekeurd door de kinderen. Zo fijn om een handig en lekker recept te hebben nu. Groetjes Mieke

  3. Ingrid Ingrid

    De pepernoten zijn gebakken. Eigenlijk net iets te vroeg.. de goedheiligman is nog niet in het land. De kinderen wilden niet langer wachten met het proberen van dit gave recept van Mieke (PuurMieke), en ik eigenlijk ook niet. Pepernoten van bakbananenmeel ... hoe zou dat smaken? Nou, ik (eigenlijk wij) kan/kunnen je zeggen dat het heerlijk is/was. Voor herhaling vatbaar!! De kids waren vanochtend niet blij dat mama er gisteravond toen zij in bed lagen zo veel van had gesnoept... de vraag die volgde was: 'mama, bak je ze vandaag weer?'. Dat is een goed teken. Dus ga dit recept zeker proberen... het is de moeite waard. Wij gaan ze de komende tijd zeker nog vaker maken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed