Menu
EUR
Nu 10% korting op alles met de code: BRONS2024 - Puur Mieke Winnaar Bronzen Shopping Awards 2024
Paas- of Kerststol

Paas- of Kerststol

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Zin in een echte stol maar mag je geen gluten en wil je ook geen geraffineerde suikers erbij? Dit recept zal je opvrolijken: smaakt nog waarschijnlijk beter dan de “gewone” stol vanuit de winkel! Daarnaast is het recept ook makkelijk te volgen en snel klaar!

Ingrediënten voor het amandelspijs:

Ingrediënten voor de stol:

Bereidingswijze:

Maak eerst het amandelspijs. Was de citroen goed schoon en rasp de gele schil van de citroen in fijn. Meng in de keukenmachine het meel en suiker. Voeg de eieren en citroenrasp toe. Meng het tot een stevig geheel, en kneed het met de hand goed samen. Maak er een rol van circa 20 cm lang. Verpak het in vershoudfolie en leg het koud in de koelkast.

Vervolgens maken we de deeg van de stol. Was de mandarijnen goed, en rasp ze fijn. Meng in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar: amandelmeel, merg van het vanille stokje, kaneel, bakpoeder, en de rasp van de mandarijnen. Klop in een andere kom de eieren los met de honing en de kokosolie. Voeg gelijkmatig dit ei mengsel toe aan het mengsel van de droge ingrediënten, roer het goed door of gebruik de keukenmachine. Als het goed gemend is, voeg de rozijnen en de grof gehakte hazelnoten toe en maak een grote bal van de deeg.

Pak 2 grote stuks vershoudfolie: leg de deeg op een stuk en bedek de deeg met de andere stuk folie. Rol vervolgens de deeg uit met een deegroller in een rechthoek, ca. 0.5-1 cm dun. Dankzij de vershoudfolie, zal de deeg nergens blijven plakken. Leg de reeds afgekoelde amandelspijs op de lange kant van de deeg en heel voorzichtig met behulp van de vershoudfolie rol allebei kanten deeg op de amandelspijs, zodat de zijkanten van de deeg aan elkaar mooi aansluiten. Bak de stol ca. 30-35 minuten op 180 graden goudbruin in een voorverwarmde oven.

Paleo Paasstol Bereiding

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met The Other Foods


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!