Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

Paas- of Kerststol

Zin in een echte stol maar mag je geen gluten en wil je ook geen geraffineerde suikers erbij? Dit recept zal je opvrolijken: smaakt nog waarschijnlijk beter dan de “gewone” stol vanuit de winkel! Daarnaast is het recept ook makkelijk te volgen en snel klaar!

Paas- of Kerststol
Recepten

Ingrediënten voor het amandelspijs:

Ingrediënten voor de stol:

Bereidingswijze:

Maak eerst het amandelspijs. Was de citroen goed schoon en rasp de gele schil van de citroen in fijn. Meng in de keukenmachine het meel en suiker. Voeg de eieren en citroenrasp toe. Meng het tot een stevig geheel, en kneed het met de hand goed samen. Maak er een rol van circa 20 cm lang. Verpak het in vershoudfolie en leg het koud in de koelkast.

Vervolgens maken we de deeg van de stol. Was de mandarijnen goed, en rasp ze fijn. Meng in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar: amandelmeel, merg van het vanille stokje, kaneel, bakpoeder, en de rasp van de mandarijnen. Klop in een andere kom de eieren los met de honing en de kokosolie. Voeg gelijkmatig dit ei mengsel toe aan het mengsel van de droge ingrediënten, roer het goed door of gebruik de keukenmachine. Als het goed gemend is, voeg de rozijnen en de grof gehakte hazelnoten toe en maak een grote bal van de deeg.

Pak 2 grote stuks vershoudfolie: leg de deeg op een stuk en bedek de deeg met de andere stuk folie. Rol vervolgens de deeg uit met een deegroller in een rechthoek, ca. 0.5-1 cm dun. Dankzij de vershoudfolie, zal de deeg nergens blijven plakken. Leg de reeds afgekoelde amandelspijs op de lange kant van de deeg en heel voorzichtig met behulp van de vershoudfolie rol allebei kanten deeg op de amandelspijs, zodat de zijkanten van de deeg aan elkaar mooi aansluiten. Bak de stol ca. 30-35 minuten op 180 graden goudbruin in een voorverwarmde oven.

Paleo Paasstol Bereiding

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met The Other Foods

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos
    13 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Bloemkoolcouscous met groentes en gedroogde abrikoos

  • Chiapudding met Peer, Gember en Citroen
    11 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Chiapudding met Peer, Gember en Citroen

  • Glutenvrije cake met fruit en havermeel
    04 / Oct / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Glutenvrije cake met fruit en havermeel

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

  • Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder
    26 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder

  • Vijgen-sinaasappelijs
    25 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Vijgen-sinaasappelijs

  • Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden
    23 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden

  • Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing
    19 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing

  • Snelle Morgenstund' Smoothie
    10 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Snelle Morgenstund' Smoothie

  • Glutenvrije crackers met zaden en pitten
    02 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 15 / Mar / 2019

    Glutenvrije crackers met zaden en pitten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »