thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 17-03-2020

Linzen-kerriepannenkoeken met spinazie

Pannenkoeken met een Indiaas tintje. Met deze verrassende combinatie van linzen, kerrie, spinazie en mango zet je weer eens iets anders op tafel. Heerlijk als lunch, maar ook zeker vullend genoeg als avondeten.

Linzen-kerriepannenkoeken met spinazie
Recepten

(voor 6 kleine of 3 grote pannenkoeken)

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Doe de linzen in een kom of pan, doe er zoveel water bij dat ze onder staan en laat ze 2 uur weken. Giet de linzen af en doe ze in de kom van een keukenmachine of staafmixer en pureer ze tot een gladde massa.

Roer de plantaardige melk, het citroensap, het zuiveringszout, de kerrie en zout naar smaak door de linzenpuree.

Verwarm een koekenpan, giet er een klein beetje olijfolie in en doe er een flinke schep beslag in. Strijk het beslag met de achterkant van een natte lepel eventueel een beetje uit.

Bak de pannenkoek tot hij aan de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak hem ook aan de andere kant goudbruin.

Houdt de pannenkoek warm terwijl je op dezelfde manier de andere pannenkoeken bakt.

Snipper de ui en de knoflook en doe ze met een klein beetje olijfolie in de koekenpan waarin je de pannenkoeken hebt gebakken. Bak de ui en de knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg een deel van de spinazie toe en bak hem al roerend op middelhoog vuur tot hij net geslonken is. Voeg weer een deel van de spinazie toe en bak hem op dezelfde manier. Ga zo door tot alle spinazie gebakken is.

Breng de spinazie op smaak met peper, zout en citroensap en bestrooi hem met zonnebloempitten.

Schil de mango en snijd hem in plakken. Serveer de pannenkoeken warm met de roergebakken spinazie en een paar plakjes mango.

Linzen-kerriepannenkoeken met spinazie op bord

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 17-03-2020

    Appel Galette met Koekkruiden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »