Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5325 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

Een quiche om nog een beetje zon in huis te halen, met heerlijke geroosterde tomaatjes, vegan roomkaas en tijm.

Deze glutenvrije quiche bak je eenvoudig met de Meelmix van The Other Foods. Deze mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
Recepten

(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voor de vegan roomkaas:

Voor het glutenvrije quichedeeg:

Bereiding:

Roomkaas
Week voor de ‘roomkaas’ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water. Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten, 4g zout, de edelgistvlokken en het citroensap in de mengkom van staafmixer of blender en pureer tot gladde massa.

Roer de olijfolie door de vegan roomkaas en breng hem eventueel verder op smaak met zout en/of citroensap.

Quiche
Meng in een ruime kom de meelmix, het bakpoeder en het zout. Snijd de kokosolie in blokjes en wrijf deze met de vingertoppen door de meelmix. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een deeg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm van 31 x 21 cm of 26 cm ø in met olijfolie.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige of ronde lap waarmee de bodem en de rand van de quichevorm van worden bekleed. Leg het deeg in de vorm, druk het een beetje aan, leg er een vel bakpapier in en doe er een steunvulling (droge bonen of rijst) in. Bak de deegbodem 15 minuten in het midden van de oven.

Laat de bodem iets afkoelen.

Snijd de courgette in blokjes van ongeveer ½ cm dik. Halveer de tomaatjes.

Verdeel de vegan ‘roomkaas’ over de quichebodem. Verdeel de courgetteplakjes over de vegan ‘roomkaas’ en leg er daarna de halve tomaatjes op. Bestrooi de tomaatjes met de tijm en naar smaak met peper en zout. Bak de quiche nog 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas in bakblik

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel
    01 / Sep / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Appel-Pruimen Crumble met Bakbananenmeel

  • Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder
    26 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Glutenvrije Crackers met gerookt paprikapoeder

  • Vijgen-sinaasappelijs
    25 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Vijgen-sinaasappelijs

  • Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden
    23 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden

  • Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing
    19 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Zomersalade met courgette, pruim en ingelegde citroen-dressing

  • Snelle Morgenstund' Smoothie
    10 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Snelle Morgenstund' Smoothie

  • Glutenvrije crackers met zaden en pitten
    02 / Aug / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Glutenvrije crackers met zaden en pitten

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 18 / Aug / 2020

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »