Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 18-08-2020

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

Een quiche om nog een beetje zon in huis te halen, met heerlijke geroosterde tomaatjes, vegan roomkaas en tijm.

Deze glutenvrije quiche bak je eenvoudig met de Meelmix van The Other Foods. Deze mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
Recepten

(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voor de vegan roomkaas:

Voor het glutenvrije quichedeeg:

Bereiding:

Roomkaas
Week voor de ‘roomkaas’ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water. Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten, 4g zout, de edelgistvlokken en het citroensap in de mengkom van staafmixer of blender en pureer tot gladde massa.

Roer de olijfolie door de vegan roomkaas en breng hem eventueel verder op smaak met zout en/of citroensap.

Quiche
Meng in een ruime kom de meelmix, het bakpoeder en het zout. Snijd de kokosolie in blokjes en wrijf deze met de vingertoppen door de meelmix. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een deeg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm van 31 x 21 cm of 26 cm ø in met olijfolie.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige of ronde lap waarmee de bodem en de rand van de quichevorm van worden bekleed. Leg het deeg in de vorm, druk het een beetje aan, leg er een vel bakpapier in en doe er een steunvulling (droge bonen of rijst) in. Bak de deegbodem 15 minuten in het midden van de oven.

Laat de bodem iets afkoelen.

Snijd de courgette in blokjes van ongeveer ½ cm dik. Halveer de tomaatjes.

Verdeel de vegan ‘roomkaas’ over de quichebodem. Verdeel de courgetteplakjes over de vegan ‘roomkaas’ en leg er daarna de halve tomaatjes op. Bestrooi de tomaatjes met de tijm en naar smaak met peper en zout. Bak de quiche nog 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas in bakblik

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »