Wij vieren feest! Nu 10% korting met de code Zilver10

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 18-08-2020

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas

Een quiche om nog een beetje zon in huis te halen, met heerlijke geroosterde tomaatjes, vegan roomkaas en tijm.

Deze glutenvrije quiche bak je eenvoudig met de Meelmix van The Other Foods. Deze mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
Recepten

(voor 4 personen)

Wat heb je nodig?

Voor de vegan roomkaas:

Voor het glutenvrije quichedeeg:

Bereiding:

Roomkaas
Week voor de ‘roomkaas’ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water. Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten, 4g zout, de edelgistvlokken en het citroensap in de mengkom van staafmixer of blender en pureer tot gladde massa.

Roer de olijfolie door de vegan roomkaas en breng hem eventueel verder op smaak met zout en/of citroensap.

Quiche
Meng in een ruime kom de meelmix, het bakpoeder en het zout. Snijd de kokosolie in blokjes en wrijf deze met de vingertoppen door de meelmix. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een deeg.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm van 31 x 21 cm of 26 cm ø in met olijfolie.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige of ronde lap waarmee de bodem en de rand van de quichevorm van worden bekleed. Leg het deeg in de vorm, druk het een beetje aan, leg er een vel bakpapier in en doe er een steunvulling (droge bonen of rijst) in. Bak de deegbodem 15 minuten in het midden van de oven.

Laat de bodem iets afkoelen.

Snijd de courgette in blokjes van ongeveer ½ cm dik. Halveer de tomaatjes.

Verdeel de vegan ‘roomkaas’ over de quichebodem. Verdeel de courgetteplakjes over de vegan ‘roomkaas’ en leg er daarna de halve tomaatjes op. Bestrooi de tomaatjes met de tijm en naar smaak met peper en zout. Bak de quiche nog 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas in bakblik

Smakelijk!

Handtekening Maartje

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

  • Miso Noodles met groente en kip
    03-01-2023

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Miso Noodles met groente en kip

  • Gezonde zoete snackballetjes
    20-12-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Gezonde zoete snackballetjes

  • Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu
    19-12-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Glutenvrij en Lactosevrij Kerstmenu

  • Poffertjes van Bakbananenmeel
    12-12-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Poffertjes van Bakbananenmeel

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 18-08-2020

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »