• Gratis verzending v.a. € 39,- voor NL & BE*
  • Vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Sparen voor korting
  • 085-3030730

Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5185 reviews

Feest! Nu 8% korting - Code: 8JAAR - Puur Mieke bestaat 8 jaar

thuiswinkelkiyohWinnaar shopping awards 2021

Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

Glutenvrije Pannenkoeken

Twee overheerlijke recepten voor het bakken van glutenvrije pannenkoeken.

Glutenvrije Pannenkoeken
Recepten

Pannenkoeken van Bakbananenmeel

Pannenkoeken van Bakbananenmeel op bord met siroop

Ingrediënten: 
(voor ongeveer 3 stuks)

Keukengerei:
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

  • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.

  • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

  • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met boter of kokosolie voor een krokante pannenkoek.

  • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

  • BELEG // De pannenkoeken smaken heerlijk met vers fruit, kaas of ahorn siroop.

  • VARIATIE // Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

Pannenkoeken van Havermeel

Pannenkoeken van Bakbananenmeel en verse banaan op bord

Ingrediënten:
(voor ongeveer 3 stuks)

Bereiding:
Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een garde en bak de pannenkoeken in een klein beetje kokosolie.

Lekker met een scheutje Ahornsiroop en wat schijfjes banaan :)

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Groentecurry met voorjaarsgroenten
    01 / Jun / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Groentecurry met voorjaarsgroenten

  • Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen
    25 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Chocolade Cupcakes met Bakbananenmeel en Abrikozen

  • Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
    19 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing

  • Bananenbrood van Bakbananenmeel
    05 / May / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Bananenbrood van Bakbananenmeel

  • Doperwten-avocadospread met tahin
    30 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Doperwten-avocadospread met tahin

  • Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit
    18 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Pannenkoek Bakbananenmeel met vers fruit

  • Vegan fritatta met geroosterde paprika dip
    09 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Vegan fritatta met geroosterde paprika dip

  • Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous
    04 / Mar / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Pastinaak Salade met Bloemkool Couscous

  • Glutenvrije Granola met perzik en framboos
    18 / Feb / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Glutenvrije Granola met perzik en framboos

  • Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook
    26 / Jan / 2021

    Mieke Hendriks - 21 / Mar / 2019

    Geroosterde kabeljauw met zwarte knoflook

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »