Glutenvrije Pannenkoeken

Glutenvrije Pannenkoeken

Twee overheerlijke recepten voor het bakken van glutenvrije pannenkoeken.

Pannenkoeken van Bakbananenmeel

 

 

Ingrediënten: 
(voor ongeveer 3 stuks)

 

Keukengerei:
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

 

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

  • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.

  • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

  • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met boter of kokosolie voor een krokante pannenkoek.

  • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

  • BELEG // De pannenkoeken smaken heerlijk met vers fruit, kaas of ahorn siroop.

  • VARIATIE // Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

 

Pannenkoeken van Havermeel

 

 

Ingrediënten:
(voor ongeveer 3 stuks)

 

Bereiding:
Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een garde en bak de pannenkoeken in een klein beetje kokosolie.

Lekker met een scheutje Ahornsiroop en wat schijfjes banaan :)

Smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Powered by Lightspeed