Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5874 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 21-03-2019

Glutenvrije Pannenkoeken

Twee overheerlijke recepten voor het bakken van glutenvrije pannenkoeken.

Glutenvrije Pannenkoeken
Recepten

Pannenkoeken van Bakbananenmeel

Pannenkoeken van Bakbananenmeel op bord met siroop

Ingrediënten: 
(voor ongeveer 3 stuks)

Keukengerei:
Mixer, mengkom, koekenpan en een platte spatel.

Hoe maak je de pannenkoeken?
Meng met een mixer alle ingrediënten behalve de boter/kokosolie door elkaar. Vet een hete pan in en verspreid een deel van het beslag over de bodem. Bak op niet al te hoog vuur de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is, daarna zijn de pannenkoeken klaar om te besmeren!

  • TYPE MELK // In plaats van kokosmelk kun je ook andere type melk voor het beslag gebruiken zoals gewone melk, sojamelk en amandelmelk. Melk kan wel variëren in dikte, waardoor je soms net iets meer of iets minder melk moet toevoegen voor de gewenste dikte van de pannenkoeken. Bovenstaand recept is gebaseerd op de koelverse kokosmelk van Alpro.

  • DIRECT BAKKEN // Voor het beste resultaat pannenkoeken is het belangrijk dat je na het klaarmaken van het beslag de pannenkoeken direct bakt. Als het beslag langer staat wordt het dikker vanwege het hoge gehalte zetmeel in bakbananenmeel. Wist je dat dit zetmeel verschillende gezondheidsvoordelen mee brengt zoals een betere stoelgang? 

  • KROKANT // Vet na het bakken van iedere pannenkoek de koekenpan opnieuw in met boter of kokosolie voor een krokante pannenkoek.

  • ZOET // In plaats van 1 el ahorn siroop (ook wel bekend als ‘maple syrup’) kun je ook 1 tl honing gebruiken om de pannenkoeken te zoeten.

  • BELEG // De pannenkoeken smaken heerlijk met vers fruit, kaas of ahorn siroop.

  • VARIATIE // Hou je van kaneel? Probeer dan eens een snufje kaneel toe te voegen aan het beslag.

Pannenkoeken van Havermeel

Pannenkoeken van Bakbananenmeel en verse banaan op bord

Ingrediënten:
(voor ongeveer 3 stuks)

Bereiding:
Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een garde en bak de pannenkoeken in een klein beetje kokosolie.

Lekker met een scheutje Ahornsiroop en wat schijfjes banaan :)

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus
    29-11-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Gebakken peer met koffiedadel-ijs en chocoladesaus

  • Glutenvrije Bruine Bolletjes
    01-11-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Glutenvrije Bruine Bolletjes

  • Appel Galette met Koekkruiden
    24-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Appel Galette met Koekkruiden

  • Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten
    06-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Wortel-pompoensoep met sweet-chili kikkererwten

  • Smoothiebowl met superfoods
    03-10-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Smoothiebowl met superfoods

  • Miso-courgettes op witte bonenspread
    12-09-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Miso-courgettes op witte bonenspread

  • Anijs Granola
    06-09-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Anijs Granola

  • Chocolade-kersencake van Cassavemeel
    02-08-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Chocolade-kersencake van Cassavemeel

  • Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel
    26-07-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Glutenvrije Aardbeienvlaai met Cassavemeel

  • Sla Taco's met Zalm en Avocado
    07-07-2022

    Mieke Hendriks - 21-03-2019

    Sla Taco's met Zalm en Avocado

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »