Nu 10% korting op het gehele assortiment met de code BIO2023

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 21-06-2022

Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

Met ons lekkere Bakbananenmeel kun je naast pannenkoeken, koekjes, cake en brood ook een heerlijke appeltaart bakken. Speciaal voor mijn verjaardag deel ik dit heerlijke Appeltaart recept met Bakbananenmeel.

Geheel Puur Mieke proof, dus vrij van: gluten, lactose, soja, gist, geraffineerde suiker en slechte e-nummers.

Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
Recepten

(voor ongeveer 6 puntjes)

Wat heb je nodig?

Optioneel:

Ook nodig: vierkant cakeblik (17×17 cm) of rond (18cm doorsnede)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Mix de 3 eieren samen met de honing of palmsuiker op de hoogste stand goed luchtig. Dit duurt zo’n 6 minuten. 

3. Doe het bakbananenmeel, het havermeel, de wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in een kom en meng alles door elkaar.

4. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de melk toe aan het luchtige ei-honing mengsel. Spatel, beetje voor beetje, de droge ingrediënten er doorheen. 

5. Snijd 1 appel in hele kleine stukjes en rasp de andere appel heel fijn. Voeg eventueel het handje rozijnen toe aan de appels en bestrooi het met de koekkruiden. Voeg dit als laatste ook toe aan het beslag en roer kort door.

6. Schenk dan het beslag in de bakvorm en maak (voor wat extra feestelijkheid) het taartje af met wat amandel- of chufaschaafsel. Plaats hem dan in het midden van de oven voor circa 40 minuten.

De taart is gaar als je een houten saté prikker in de taart prikt en deze er schoon uit komt. Je kunt hem ook prima 1 dag van te voren maken, bewaar hem dan afgedekt met wat bakpapier of een schone theedoek.

Glutenvrije appeltaart

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
    01-09-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij

  • Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop
    15-08-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Havermout met citroen, maanzaad en Johannesbroodsiroop

  • Groene Smoothiebowl
    13-06-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Groene Smoothiebowl

  • Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout
    30-05-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Asperge Ovenschotel met Ras el Hanout

  • Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen
    03-04-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Paasbrood met Rozijnen en Abrikozen

  • Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos
    20-03-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Aubergine Rolletjes met Shiitake en Coconut Aminos

  • Courgettespread met kruidige olijfolie
    06-03-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Courgettespread met kruidige olijfolie

  • Haver-Kokos repen met Collageen
    24-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Haver-Kokos repen met Collageen

  • Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin
    17-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Pastinaak met Sinaasappel, Dadel en Tahin

  • Glutenvrije Crackers met pitten en zaden
    09-01-2023

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Glutenvrije Crackers met pitten en zaden

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
  • ✓ Spaar automatisch voor korting en extra's
  • ✓ Krijg een cadeautje op je verjaardag
  • ✓ Bekijk en volg je bestellingen
  • ✓ Voeg favoriete producten toe aan je verlanglijst
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »