Thuiswinkelwaarborg logo9.5met 5581 reviews

thuiswinkelkiyohWinnaar Shopping Awards 2022

Mieke Hendriks - 21-06-2022

Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

Met ons lekkere Bakbananenmeel kun je naast pannenkoeken, koekjes, cake en brood ook een heerlijke appeltaart bakken. Speciaal voor mijn verjaardag deel ik dit heerlijke Appeltaart recept met Bakbananenmeel.

Geheel Puur Mieke proof, dus vrij van: gluten, lactose, soja, gist, geraffineerde suiker en slechte e-nummers.

Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
Recepten

(voor ongeveer 6 puntjes)

Wat heb je nodig?

Optioneel:

Ook nodig: vierkant cakeblik (17×17 cm) of rond (18cm doorsnede)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.

2. Mix de 3 eieren samen met de honing of palmsuiker op de hoogste stand goed luchtig. Dit duurt zo’n 6 minuten. 

3. Doe het bakbananenmeel, het havermeel, de wijnsteenbakpoeder en een snufje zout in een kom en meng alles door elkaar.

4. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de melk toe aan het luchtige ei-honing mengsel. Spatel, beetje voor beetje, de droge ingrediënten er doorheen. 

5. Snijd 1 appel in hele kleine stukjes en rasp de andere appel heel fijn. Voeg eventueel het handje rozijnen toe aan de appels en bestrooi het met de koekkruiden. Voeg dit als laatste ook toe aan het beslag en roer kort door.

6. Schenk dan het beslag in de bakvorm en maak (voor wat extra feestelijkheid) het taartje af met wat amandel- of chufaschaafsel. Plaats hem dan in het midden van de oven voor circa 40 minuten.

De taart is gaar als je een houten saté prikker in de taart prikt en deze er schoon uit komt. Je kunt hem ook prima 1 dag van te voren maken, bewaar hem dan afgedekt met wat bakpapier of een schone theedoek.

Glutenvrije appeltaart

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Wil je nog iets weten over een recept of blog plaats je bericht dan hieronder.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel
    21-06-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Glutenvrije Appeltaart met Bakbananenmeel

  • Rabarber-Aardbeienijs
    31-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Rabarber-Aardbeienijs

  • Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa
    17-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Mexicaanse bowl met zoete aardappel, zwarte bonen en sinaasappel-abrikoos-salsa

  • Wasmiddel met Aleppozeep
    10-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Wasmiddel met Aleppozeep

  • Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise
    03-05-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Doperwtenkoekjes met citroen-muntmayonaise

  • Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen
    05-04-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Rode linzen-stoofschotel met gember en citroen

  • Chocoladetaart met dadels en amandelen
    31-03-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Chocoladetaart met dadels en amandelen

  • Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen
    28-03-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Puntpaprika gevuld met Mexicaanse rode linzen

  • Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing
    22-03-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Lentegroenten met witte bonen dip en honing-mosterddressing

  • Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache
    21-03-2022

    Mieke Hendriks - 21-06-2022

    Bakbananenmeel Muffins met Mango, Framboos en Pistache

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
X
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »