Menu
EUR
Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

Energy bars met amandelpasta, dadels en noten

Door: Mieke Hendriks Reacties: 0

Een heerlijke reep bomvol noten, zaden en zuidvruchten voor wat extra energie!

Wat heb je nodig?

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de dadels 10 minuten in een kommetje met lauw water, daarna ontpitten en pureren in een keukenmachine (of staafmixer).
Doe de havervlokken in een ovenschaal en zet het 15 minuten in de oven. Laat even iets afkoelen.

Doe de noten in een blender en mix ze fijn. Verwarm ondertussen de amandelpasta en de honing in een pannetje. Voeg vervolgens de dadels en de noten toe en wanneer dit goed is gemengd voeg je de zaden, pitten, havermout, kaneel, speculaaskruiden, gemberpoeder, zout gedroogd fruit, en eventueel kokosrasp toe.
Kneed dit alles tot een samenhangend geheel.

Spreid het mengsel gelijkmatig uit in een lage schaal, druk alles stevig aan. Het beste kun je dit doen met de bolle kant van een metalen lepel. Dit is wel heel belangrijk om te doen, anders vallen de repen uit elkaar.

Zet de schaal ongeveer 2,5 uur in de koelkast en snijd er daarna repen van.


Reacties (0)

gravatar
Irks
Geplaatst op 2024-03-11 19:19:30
Hoi Mieke, leuk om te maken, heerlijk om tussendoor te eten of als toetje en toch: hoe bewaar ik de repen en hoe lang blijven ze dan goed? Groet irks

---

Wat een goede vraag, Irks! We zouden de repen in een luchtdichte box bewaren. En waarschijnlijk zijn de repen sneller op dan dat de houdbaarheidsperiode voorbij is :-)

Je kunt de repen ook nog even koelen in de koelkast en dan in de gesmolten chocolade dippen. Dan is het helemaal feest.
Billink SOFORT
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan jouw winkelwagen!