Bounty Bark met Johannesbrood siroop
Misschien heb je hem al voorbij zien komen: de op TikTok viraal gegane Snickers bark. Dit is onze twist daarop: een Bounty versie!
16 repen | 15 min. + 2 uur wachttijd
Wat heb je nodig:
- 20 Medjoul dadels
- 60 gram kokosolie
- 40 gram kokosschaafsel
- 75 gram verse kokosnoot, in stukjes gehakt
- 3 el SweetLife Johannesbroodsiroop
- 100 gram 75% pure chocolade, in stukken gebroken
- Ā¼ tl grof zeezout
Bereiding:
Knip een vel bakpapier in de breedte doormidden en leg Ć©Ć©n helft over de bodem van een grote ovenschaal. Trek de dadels open en verwijder de pit. Spreid ze, gevleugeld en strak naast elkaar, over het bakpapier. Leg de andere helft bakpapier over de dadels en plet de dadels met de onderkant van een glas.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur, schep het kokosschaafsel erdoor en laat afkoelen tot bijna kamertemperatuur. Verdeel het kokosmengsel over de dadels. Bestrooi met de verse kokosnootstukjes.
Smelt de chocolade in hetzelfde pannetje (die hoeft niet brandschoon te zijn) en roer de Johannesbroodsiroop erdoor. āDrizzleā het chocolademengsel over de kokos ā gebruik zo nodig een spatel om alle gaten op te vullen.
Bestrooi met het zeezout. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Dit recept komt van SweetLife.